LOB’IN INTERNATIONAL TARAFINDAN 35.ULUSLARARASI TÜKETİCİ KALİTE ZİRVESİ DÜNYA TÜKETİCİ HAKLARI GÜNÜNDE GERÇEKLEŞTİ.

LOB’IN INTERNATIONAL TARAFINDAN  35.ULUSLARARASI TÜKETİCİ KALİTE ZİRVESİ DÜNYA TÜKETİCİ HAKLARI GÜNÜNDE GERÇEKLEŞTİ.

Türkiye ve dünya genelinde tüketicilerin bilinçlenmesi ve ekonomideki değişimlerin takip edilmesi amacıyla Lob’ın Internatıonal tarafından düzenlenen  european busıness clup assocıatıon ve dmw diplomatlar birliği tarafından desteklenerek avrupa birliğine akredite gerçekleşen  uluslararası tüketici Zirvesi’nin 35’incisi,15 mart dünya tüketici hakları günü’nde İstanbul şişli marriott hotel’de gerçekleşti.

1988 yılında lob’ın ekibi Fahri Ustaoğlu başkanlığında, fehim ustaoğlu koordinasyonunda 35 yıldır faaliyetlerini  sürdüren uluslararası tüketici kalite zirvesi,bu yıl da tüketici sorunlarını dile getirmek ve çözüm önerilerini paylaşmak üzere toplandı. Zirveye , tüketiciye ürün ve hizmet sunan markaların yanı sıra bürokrasi,siyaset,medya ve sanat dünyasının önemli temsilcileri katıldı.

Lob’in ınternatıonal başkanı fahri ustaoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan zirvede ;ustaoğlu ,  dünya tüketici hakları gününde tüketici sorunlarının zirveye çıktığı bir dönem yaşıyoruz.pandeminin hemen akabinde coğrafyamızda başlayan savaş mutfak ekonomisini maalesef çok etkiledi ve bir de siyasi sebeplerle döviz kurlarındaki oynaklık ekonomik sıkıntılarımızı had safhaya çıkarttı.türkiye kararlı duruşuyla coğrafyamızdaki en güçlü devlet olduğunu bir kere daha gösterdi.krizleri fırsata çeviren yönetim anlayışı gelecekteki umudumuz oldu .biz inanıyoruz ki türkiye , hem pandemi krizinden hem de bölgesel krizden güçlenerek çıkacaktır “dedi.

açılış konuşmaları sırayla, European business club vice presıdent reınhard paul, orhan öztürk akev üniversitesi mütevelli heyet üyesi & e.vali, Dr. Azmi Ofluoğlu  İstanbul yeni yüzyıl üniversitesi mütevelli heyet başkanı ,uğur turan İstanbul başakşehir kaymakamı , Bülent Akarcalı 46.t.c hükümeti sağlık bakanı, 49. T.C. hükümeti turizm bakanı, Dr. Faruk özlü 65. t.c hükümet bilim sanayi ve teknoloji bakanı düzce belediye başkanı ve Prof. Dr. Yunus kılıç TBMM tarım ve köy işleri komisyonu başkanı söz aldı.

 TBMM tarım ve köy işleri komisyonu başkanı Prof. Dr. Yunus kılıç, tarım ’da ulusal ve uluslararası alanda yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Global ekonomi reformları ve tüketici “konulu oturumda ; dr.necip uludağ alfa ınvesment uk partner , İbrahim iyice teska armatür ykb ,Abdurrahman kaan kaanlar gıda ykb ,turgay ömür bentaş bentonit ceo, yunus aksu aksu vital ykb , Taner çakır golf dondurma gmy ve onur özen onur market ykb yer aldı.

Moderatörlüğünü arel üniversitesi uluslararası ilişkiler bölüm başkanı  prof.dr.uğur özgöker ‘in üstlendiği “finans teknolojileri ve tüketici “konulu oturumda ,ümit efe meditur ykb ,elena sarıkaya kayel grup ceo ,sevgi erdoğmuş asya hukuk kurucu avukat , Muhammet Mesih Albayrak  Albayrak fresh food  sektör sorunlarını ve çözüm önerilerini ele aldı.

Zirvede verilen bazı ödüllerse şöyle;

Yılın ekonomi kanalı : Ekotürk

Yılın başarılı yöneticisi : Albayrak grubu ceo’su Prof.Dr.Ömer Bolat

Yılın haber belgesel programı : TRT Haber Gönül Dağı

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2022, 20:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER