Çin uydusu, Dünya'yı görüntüledi!

EvosTech

Çin uydusu, Dünya'yı görüntüledi!

Çin'e ait Queqiao Ay iletişim iletişim röle uydusu 20 günlük bir uzay yolculuğunun ardından hedeflenen yörüngeye oturmayı başardı. Queqiao'nun yardımcı mikro-uydusu Longjiang-2 ise hiç vakit kaybetmeden Ay'ın yörüngesinden Dünya'nın harika fotoğraflarını çekti.

Adı Magpie Köprüsü anlamına gelen Queqiao uydusu, Chang'e 4 lander ve rover görevi için önemli bir ön adım projesini üstleniyor. Queqiao sayesinde Ay ile Dünya arasında sürekli bir bağlantı kurulacak, hem de Chang'e 4 Ay'ın ters yüzünde kalsa bile. Chang'e 4'ün Aralık 2018'de fırlatılması planlanıyor.

Queqiao uydusu beraberinde iki yardımcı mikro-uydu ile birlikte fırlatılmıştı,  Longjiang-1 ve Longjiang-2. Ne yazık ki Longjiang-1 fırlatılma sırasında bir arıza ile karşılaştı ve Dünya'nın yörüngesini terk edemedi. Ancak  Longjiang-2 yuvayı başarıyla terk etti ve Ay'a uçmayı başardı. Sadece 50 cm boyunda olan L-2 mikro-uydusu, Suudi Arabistan üretimi optik kamerasıyla 14 Haziran'da Ay'ın yüzeyine ait birçok fotoğraf çekti.

Görevin bir sonraki adımında Queqiao'nun 4 metre çapındaki parabolik anteni ile Ay'dan Dünya'ya yaklaşık 500,000 km mesafeden veri yollaması hedefleniyor.

Önceki HaberMicrosoft ve WhatsApp İşbirliği Yapıyor  
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.