Dünya Üzerinde Sayısı Hızla Azalan ve Koruma Altında Olan Beyaz Gelincik Tunceli'de Görüntülendi

EvosTech

Dünya Üzerinde Sayısı Hızla Azalan ve Koruma Altında Olan Beyaz Gelincik Tunceli'de Görüntülendi

Dünyada her geçen gün sayıları azalan, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında bulunan beyaz gelincik, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görüntülendi.

Sansargiller ailesinden beyaz gelincik, Ovacık'ın Koyungölü Köyü'nde Mutlu Akın (22) tarafından görüntülendi

Sansargiller ailesinden beyaz gelincik, Ovacık'ın Koyungölü Köyü'nde Mutlu Akın (22) tarafından görüntülendi Sansargiller ailesinden beyaz gelincik, Ovacık'ın Koyungölü Köyü'nde Mutlu Akın (22) tarafından görüntülendi

Uzun gövde ve kuyruğu olan beyaz gelincik, çok hızlı hareket edip, çok küçük deliklerden içeri girebilme yeteneğine sahip.

Gizlenerek yaşayan ve ender görüntülenen hayvan türlerinden.

"Kendimi şanslı hissediyorum"

Beyaz Gelincik'i görüntülemeyi başaran Mutlu Akın, "Ben özellikle son 5 yıldır her kış Beyaz Gelincik'i köyde görüyorum. Çok hızlı hareket ettiği için bir türlü görüntüleyememiştim. Bu sene ilk kez yakınıma geldi ve görüntülemeyi başardım. Bizim evin kenarında hızla hareket ediyordu, fark edince pencereden gizlice çektim. Sürekli hareket ediyordu ve sanırım yiyecek arıyordu. Çok güzel bir hayvan, köyde birçok kişi varlığından haberdar ama kimse dokunmuyor. Beyaz Gelincik'i yakından görüntülediğim için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.