Ekşi Sözlük Yazarının Yeni Zelanda Saldırısına İlişkin İfadelerine Savcılık İncelemesi

EvosTech

Ekşi Sözlük Yazarının Yeni Zelanda Saldırısına İlişkin İfadelerine Savcılık İncelemesi

Ekşi Sözlük yazarının Yeni Zelanda'daki camilere yönelik terör saldırısı sonrası kullandığı skandal ifadeler hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı. 

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı esnasında düzenlenen saldırı sonucu 49 kişi yaşamını yitirdi. Bu konuyla ilgili Ekşi Sözlük'te açılan başlığın altına bir kullanıcı skandal bir yorum getirdi. Kullanıcı, "Videoyu izleyip keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim" şeklinde saldırıyı destekleyici ifadeler kullandı.

Savcılık inceleme başlattı

Sabah'tan Kenan Kıran'ın aktardığı bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu ifadeleri kullanan "Mukemmeligindayanilmazhafifligi" rumuzlu kullanıcı hakkında inceleme başlattı.

Ekşi Sözlük hesabın kapatıldığını açıklamıştı

Terör saldırısına yönelik bu ifadelerin ardından Ekşi Sözlük tarafından açıklama yapılmıştı. Saldırının kınandığı açıklamada, söz konusu ifadelerin dakikalar içerisinde fark edilerek kaldırıldığı ve kullanıcının hesabının da nefret söylemi nedeniyle kapatıldığı kaydedilmişti.

İşte o açıklama

Terör saldırısına ilişkin haberlerimiz için bakınız

Yeni Zelanda'nın En Karanlık Günlerinden Biri: İki Camiye Düzenlenen Silahlı Saldırıda, Can Kaybı 49'a Yükseldi - Yeni Zelanda'daki Katliamın Tanıkları Anlattı: 'Mermileri Bitsin Diye Dua Ettim'
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.