Hollanda'da Silahlı Saldırı: 'Şüpheli 37 Yaşında ve Türk Kökenli'

EvosTech

Hollanda'da Silahlı Saldırı: 'Şüpheli 37 Yaşında ve Türk Kökenli'

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramvayda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az bir kişinin hayatını kaybettiği ve yaralılar olduğu aktarılıyor. Utrecht polisi, şüphelinin 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olduğunu açıkladı ve "yaklaşmayın" uyarısında bulundu. 

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şüpheliyi görenlerin güvenlik güçleriyle temas kurmaları istendi.

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumu (NCTV) Başkanı Pieter-Jaap Aalbersberg, düzenlediği basın toplantısında, yerel yönetimlerin uyarılarının dikkate alınması çağrısı yaptı.Hollanda polisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırgan henüz yakalanmadığı için yeni bir saldırı ihtimaline karşı herkesin evinde kalması uyarısında bulunuldu.Polis sözcüsü Bernard Jens, sosyal medyada başka saldırıların düzenlendiği yönündeki bilgilerin doğru olmadığını söyledi. Yerel basın, saldırganın saklandığı düşünülen bir binanın terörle mücadele ekipleri tarafından kuşatıldığını aktardı.

Ne olmuştu?

Saldırı 24 Oktoberplein meydanında gerçekleşti. Saldırganın olay yerinden kaçtığı aktarıldı.

Hollanda polisi, 'terör' saldırısı ihtimalinin değerlendirildiğini duyurdu.

AP Açıklamada "24 Ekim Meydanı’nda bir silahlı saldırı oldu. Saldırı ihbarı 10.45’te geldi. Saldırıda yaralananlar var. Bölge güvenlik çemberine alındı. Olayı soruşturuyoruz" denildi. Polis ayrıca "terör saldırısı" ihtimalininin değerlendirildiğini açıkladı.

Tramvay seferleri durduruldu ve okullar tatil edildi.

ANP

Bölgeye terör uzmanı ekipler yönlendirildi. Helikopterler de havadan takiibe başladı.

Bir görgü tanığı, tramvayda bir erkeğin aniden ayağa kalktığını ve "büyük bir silahla" etrafa ateş etmeye başladığını söyledi.

EPA BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın aktardığı bilgiye göre tanık şöyle devam etti:

"Tramvayın arkasındaydım. Koltuklarda oturan insanlara nişan alıyor gibiydi. Kondüktör hemen kapıyı açmadı. Yanımdaki iki genç pencereyi tekmeleyerek açtı. ben de ordan dışarı kaçtım. Birçok kişi böyle kurtuldu."

Yaralılar ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı.. AFP haber ajansı bir kişinin öldüğünü duyurdu. Hükümet, kriz masası oluşturdu.

Kentte terör alarmı en yüksek seviyeye yükseltildi. Hollanda Başbakan Mark Rutte ise silahlı saldırı haberinin ardından kabinesini olağanüstü topladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.