7 Milyona Yakın Çalışanı İlgilendiriyor: Asgari Ücret Pazarlığı Başladı

Genel

7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde başladı.

7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde başladı. Komisyon 2020’de asgari ücrete yapılacak zam oranını belirleyecek.


Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısına başladı. Toplantının açılışında konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: "Asgari Ücret Tespit Komisyonunun hem işçi hem de işveren bakış açısını dikkate alıp ortak noktada buluşması temel gayemiz" ifadelerini kullandı..

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamaları

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamaları Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamaları

Türk İş: "2 bin 578 TL'nin altında hiçbir şeyi konuşmayız'


Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Kasım ayı sonunda asgari ücretle ilgili, “Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira. Asgari ücret teklifinde yaşam maliyetinin altında hiçbir şeyi konuşmayız” demişti. Türk-İş: 'Asgari Ücret Teklifimiz 2.578 TL'nin Altına Düşmeyecek' -

Önceki yıllarda yapılan zam oranları şöyle


Asgari ücret mevcut durumda, bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 558 lira 40 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde asgari ücret net 2 bin 20 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.Asgari ücret artışları 2017’de yüzde 7,9,2018’de yüzde 14,2,2019 yılında ise yüzde 26,5 oranında gerçekleşmişti.

Asgari ücret nasıl belirleniyor?


Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yasalar uyarınca 5’er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşuyor.İşveren tarafını TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip olduğu için Türk-İş temsil ediyor.Bakanlıktaki ilk toplantının ardından, komisyon, işçi ve işverenler ayrı ayrı bir araya gelecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.