ABD'de Bir Alışveriş Merkezine Silahlı Saldırı Düzenlendi: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı İddiası

Genel

ABD'nin Teksas eyaleti El Paso kentinde alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda ölen ve yaralananların olduğu belirtildi.

ABD'nin Teksas eyaleti El Paso kentinde alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda ölen ve yaralananların olduğu belirtildi. Ölü sayısının 20'ye yakın yaralı sayısının da 30 olduğu iddia edildi.

ABD'nin Teksas eyaleti El Paso kentinde alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda ölen ve yaralananların olduğu belirtildi.El Paso Polis merkezi Sözcüsü Enrique Castillo, Cielo Vista alışveriş merkezi içindeki Walmart mağazasında gerçekleşen saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu açıkladı. Castillo, yaralıların en yakın hastaneye sevk edildiğini belirtti.

El Paso Valisi Dee Margo da saldırıya ilişkin 3 şüphelinin gözaltına alındığını ifade etti.

ABD’li gazeteci Camilla Rambaldi, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Polis, 30 kişinin yaralandığını ve 10 kişinin öldüğünü doğruladı” diye yazdı.

Diğer yandan KTSM televizyonu, polis kaynağına dayandırdığı haberde, ölü sayısının 18 olduğunu aktardı. AFP'nin haberine göre ise 20 kişi hayatını kaybetti.

'Çatışma yok ama tehlike devam ediyor'

Bir polis yetkilisi, Fox televizyonuna açıklamasında, “Halihazırda çatışma yok ama tehlike devam ediyor. İnsanlarımız operasyon bölgesini çevreledi. Şimdi yapılacak en iyi şey kimsenin ticaret merkezine girmemesi” dedi.

Beyaz Saray'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise Başkan Donald Trump'ın saldırıya dair bilgilendirildiği ve konuyu yakından takip ettiği kaydedildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.