Dışişleri Bakanlığı'nın Açıklaması Sosyal Medyanın Gündeminde: 'Dinimiz?'

Genel

Dışişleri Bakanlığı, Atina ve tüm Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos'un İslam dinine yönelik ifadelerini kınayan bir açıklama yayınladı.

Dışişleri Bakanlığı, Atina ve tüm Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos'un İslam dinine yönelik ifadelerini kınayan bir açıklama yayınladı. Ancak açıklamadaki ifadeler sosyal medyada tepki çekti.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ieronimos'un bir televizyon kanalına verdiği mülakatta sarf ettiği, İslam dinine ilişkin haddini bilmez ifadelerin şiddetle kınandığı bildirildi.

Metindeki 'dinimiz' ifadesi tepki çekti


Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Yüce dinimiz İslam, farklı din ve medeniyetlerin birarada yaşamasını temin eden bir hoşgörü anlayışını ve merhameti temel alan bir barış dinidir. Tüm dünyanın içinden geçmekte olduğu küresel salgın koşullarında, herkesin karşılıklı saygı ve hoşgörü ortamının geliştirilmesi yönünde çaba harcaması gerekirken kutsal dinimize dil uzatılması esef vericidir."

Sosyal medya kullanıcıları ise Anayasayı hatırlatarak tepki gösterdi










Binadan Dumanlar Yükseliyor: ABD Kongre Binası Güvenlik Gerekçesiyle Kapatıldı - Günün Korona Tablosu: 164 Kişi Hayatını Kaybetti, 5 Bin 862 Yeni Vaka
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.