Dolar ve Euro Haftaya Rekorla Başladı

Genel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararının ardından yönünü yeniden yukarı çeviren Dolar/TL, yeni haftaya da rekor seviyeden başladı. Dolar/TL bugün Asya piyasasında 8.001 ile yeni zirvesini gördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararının ardından yönünü yeniden yukarı çeviren Dolar/TL, yeni haftaya da rekor seviyeden başladı.


Dolar/TL bugün Asya piyasasında 8.001 ile yeni zirvesini gördü. Bir önceki rekor TCMB faiz kararının alındığı gün 7,9799 ile kırılmıştı. Benzer bir grafik çizen euro/TL ise tarihi seviyelerini 9,4749'a taşıdı.

Dolar saat 09:45 itibariyle 8.02 TL'ye yükseldi


Euro ise 9,49'dan işlem görüyor


Gözler Merkez Bankası'nda


Türkiye piyasaları için bu haftanın en önemli gündemi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan yılın son “Enflasyon Raporu” olacak.TCMB Başkanı Murat Uysal’ın sunumuyla açıklanacak olan raporda yıl sonu enflasyonu için son tahminler yer alacak. Temmuz ayında yayımlanan önceki raporda enflasyonun 2020 yılı sonunda yüzde 8,9, 2021 yılı sonunda ise yüzde 6,2 olarak gerçekleşeceği öngörülmüştü.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.