Erdoğan'ın Koronavirüse Karşı 'Sigara' Uyarısı Yaptığı Kongrede Sosyal Mesafe Unutuldu

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Tekirdağ İl Kongresine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Tekirdağ İl Kongresine katıldı. Erdoğan'ın hızla artan koronavirüs vakalarına rağmen seyircili kongre düzenlemesi ve kalabalığın da sosyal mesafe kuralına uymaması sosyal medyaya tepkilere neden oldu. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Kongrede hem protokol hem de izleyici bölümünde sandalyeler salgına karşı sosyal mesafeli olarak ayarlandı. Ancak izleyici bölümünde olanlar sandalyelerinden kalktı ve sosyal mesafeyi gözardı ederek yan yana yoğun bir kalabalık oluşturdu. Koronavirüs vakaları artarken, Erdoğan'ın seyircili kongre düzenlemesi ve izleyicilerin de sosyal mesafe kuralına dikkat etmemesi sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

Gazeteci Mustafa Hoş'un kongreden paylaştığı fotoğraflar


Erdoğan'dan kalabalığa uyarı: "Bizim örnek olmamız lazım

Erdoğan'dan kalabalığa uyarı: "Bizim örnek olmamız lazım Erdoğan'dan kalabalığa uyarı: "Bizim örnek olmamız lazım
Erdoğan, konuşma yaptığı sırada ezan okununca ara verdi. Bu sırada kendisi lehine slogan atan kalabalığa uyarıda bulunan Erdoğan, "Sosyal mesafeye dikkat etmiyorsunuz. Bizim örnek olmamız gerekiyor" dedi.Ardından vatandaşlara sigara içmemeleri yönünde uyarıda bulunan Erdoğan, "Şu anda koronavirüs döneminin en büyük belası sigara. Sigaraya kesinlikle artık ara vermek, kendi sağlığımız, sıhhatimiz için gerekli" ifadelerini kullandı.

Twitter'dan gelen eleştirilerden bazıları şöyle...






Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.