Evdeki Malzemelerle Yapması Kolay 11 #EVDEKAL Lezzeti

Genel

Evdeki malzemelerle yapılacak en lezzetli ve pratik 11 tarifimizi sizin derledik.

Evdeki malzemelerle yapılacak en lezzetli ve pratik 11 tarifimizi sizin derledik. Çorbasından-aperatifine, ana yemeğinden-tatlısına kadar düşündük. Bugün ve #evdekal 'dığımız süre boyunca sofranıza konuk olmaktan mutluluk duyarız. Şimdiden afiyet olsun! Evdeki Malzemelerle Yapması Kolay 11 #EVDEKAL LezzetiEvdeki Malzemelerle Yapması Kolay 11 #EVDEKAL Lezzeti

TÜRK KAHVELİ KEK

3 yumurta1 SB şeker2 fincan Türk kahvesi1/2 SB sıvı yağ1/2 SB süt4 YK yoğurt4 YK kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilin2,5 SB unÜzeri için:Çikolata sosFırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın ve üzerine süt, yoğurt, Türk kahvesi ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilini ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırın. Karışımınızı yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çikolata sosu döküp servis edin.

TAVUKLU KABAK SANDAL

3 adet orta boy kabak2 parça tavuk göğsü1 adet soğan2 diş sarımsak2 domates1/2 TK karabiber1 TK tuz1/4 TK kimyon1/2 TK pul biber2 yemek kaşığı zeytinyağıSos için:1 YK salça2 SB suÜzeri için:1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniriKabakları ortadan ikiye kesin ve orta kısmını kaşıkla çıkartın. Tavada arkalı önlü ön pişirme yapıp bir fırın tepsisine dizin. Bir tavada küp küp doğranmış tavuğu soteleyin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin ve sotelemeye devam edin. Domatesi ve baharatları ilave edip pişirin. Tavuklu harcı kabağın içerisine paylaştırın. Salça ve sıcak suyu karıştırın. Kabakların olduğu tepsiye döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından çıkartın ve kaşar peyniri serpip tekrar fırınlayın.

PATATESLİ MERCİMEK KÖFTESİ

2 SB kırmızı mercimek 1 patates2 SB ince bulgur1 adet soğan7 YK sıvı yağ3 diş sarımsak4 TK biber salçası2 TK domates salçası2 YK nar ekşisiLimon suyuKimyonKarabiberTuz1/4 demet maydanoz5 dal taze soğanMercimekle patatesi 5 su bardağı su ile pişirin. Sos için soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda soğanları ve sarımsağı kavurun. Salçaları ilave edip kavurmaya devam edin. Kimyon, karabiber, nar ekşisi ve limonu ilave ettikten sonra ocaktan alın. Pişen mercimek ve patatesin üzerine bulguru ilave edip kapağını kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerine sosu, ince kıyılmış maydanozu, taze soğanı ve limon suyunu ilave edin ve elinizle şekil verin. Bol marulla servis edin.

PASTANE KURABİYESİ

125 gram tereyağı1/2 SB sıvı yağ1 adet yumurta3/4 SB şeker1 paket kabartma tozu1 paket vanilin1 çimdik tuz3,5-4 SB unÜzeri için:Erimiş çikolataFındıkAntep fıstığıHindistan ceviziTereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker, kabartma tozu, tuzu ve vanilini karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamurdan ufak parçalar alın ve rulo yapıp uçlarını birleştirin. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 21-22 dakika pişirin. Kurabiyeleri önce erimiş çikolataya sonra diğer malzemelere batırın ve servis edin.

PATATES OTURTMA

6-7 adet patates300 gram dana kıyma2,5 SB sıcak su3 adet domates1 kuru soğan4 diş sarımsakSıvı yağ1 YK tereyağı1 TK domates salçası1 TK tuzKarabiberToz kırmızı biberÜzeri için:1 domates2 biber1 tutam maydanozKıymayı, tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edin, sonrasında salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domates, baharatları ve suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Patatesleri soyun ve ince dilimleyin. Fırın kabını yağlayın, patatesleri ve kıyma harcını dizin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. Üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Pişmesine yakın üzerini açın ve kızartın. Maydanoz ile servis edin.

MİLFÖY MANTI

1 paket milföy hamuru300 gr kıyma1 soğanTuzKarabiber1 TK salçaYoğurtTereyağıKırmızı toz biberSarımsakBir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Milföy hamurlarını açın ve kare kare kesin. Harçlardan koyup kapatın ve kıvırın. Sonrasında sırayla tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dk pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ ile servis edin.

FIRINDA PEYNİRLİ ERİŞTE

1 paket erişteMakarna sosu için:2 SB yoğurt3/4 SB krema9-10 YK beyaz peynir1 TK tuz1 demet maydanozÜzeri için:Kaşar peyniriMakarnayı az diri kalacak şekilde haşlayın. Sos için gerekli malzemeleri karıştırın. Sosu makarna ile birleştirin ve borcama dökün. Üzeri hafif kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrardan üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis edin.

ÇITIR PATATES KIZARTMASI

4 adet patates2 SB ılık su2 TK karbonat1 paket kabartma tozu5 YK zeytin yağıBaharat karışımı için:1/2 TK kimyon1/4 TK zerdeçal1 TK toz biberTuzKarabiberSarımsak tozuKekikPatatesleri alacalı soyup bir kaba alın. Üzerine ılık su, karbonat ve tuz ilave edin, 15-20 dakika bekletin. Suyu süzüp patatesleri yıkayın ve iyice kurulayın. Üzerine kabartma tozunu, tuzu ve zeytin yağını ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın. Fırından çıkmaya yakın baharat karışımını hazırlayın ve patatesler sıcakken güzelce kaplayın. Arzu ettiğiniz sos ile servis edin.

ALMAN PASTASI

Kek için:2 adet yumurta3/4 SB şeker1/2 SB süt1,5 SB un1/2 SB sıvı yağ1 paket kabartma tozuKreması için:2,5 SB süt3 YK un1 YK nişasta1/2 SB şeker1 adet yumurta2 TK tereyağı1 paket vanilinÜzeri için:Pudra şekeriKek için yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra sıvı malzemeleri ve en son kuru malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 165 derece fırında 22-23 dakika pişirin. Krema için tereyağı ve banılın hariç bütün malzemeleri ekleyip çırpın. Krema kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilini ekleyip çırpın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Keki ortadan ikiye kesin ve arasına kremayı ekleyin. En üst kısma pudra şekeri eleyip soğuttuktan sonra servis edin.

MAKARNA BÖREĞİ

1 paket makarna1/2 SB süt1/4 SB soda6 YK zeytinyağı1 TK tuz1/2 TK karabiber1 TK pul biber2 tane yumurtaKaşar peyniri rendesiMakarnayı haşlayın. Sıvı malzemeler ve baharatları iyice çırpın. Sosu haşlanmış makarna ile karıştırın. Makarna karışımını yağlanmış bir tavaya alın, aralarına kaşar peyniri serpin. Ocağın altını kısık seviye de yakın ve makarnanın her iki tarafını da pişirin.

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

Tavuk göğsü1 litre suTuzKarabiber1 adet defne yaprağı1 adet havuç2 SB sıcak su1/2 SB tel şehriyeTuzKarabiberTerbiyesi için:1 yumurtanın sarısı2 TK un1 TK limon suyuTencereye tavuk göğsü, 1 litre su, ufak doğranmış havuç, defne yaprağını tuz ve karabiberi koyun. Tavukları haşlanana kadar pişirin. Sonrasında defne yaprağını ve tavuğu suyun içinden alın. Tavuğu tiftip tavuk suyunun içerisine dökün. Üzerine tel şehriye ve 2 su bardağı sıcak suyu da ilave edin. Tel şehriye pişene kadar karıştırarak pişirin. Terbiye için gerekli malzemeleri karıştırın. Topaklanmaması için sıcak karışımdan da içerisine bir iki kepçe dökün ve terbiyeyi iyice karıştırın. Sıcak terbiyeyi çorbanın içerisine dökün. 2-3 dakika kaynattıktan sonra sıcak servis edin.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.