Fatih Portakal'dan 'Polis Maaşlarından Bağış Kesintisi Olacak' İddiası

Genel

Fox TV sunucusu Fatih Portakal, koronavirüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan bağış kampanyasında polis maaşlarından kesinti yapılacağını öne sürdü.

Fox TV sunucusu Fatih Portakal, koronavirüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan bağış kampanyasında polis maaşlarından kesinti yapılacağını öne sürdü. İçişleri Bakanlığı ya da Emniyet'ten Portakal'ın iddiasına ilişkin bir açıklama gelmedi.


Emniyet mensuplarının maaşlarından derecelerine göre bağış kesintisi yapılacağını savunan Fatih Portakal, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:"Milli kampanyanın emniyet tarifesi: polis memur 100, komiser/amir 150,4.3.2. derece müdürler 250,1.sınıf müdür 500 TL. Dilekçe doldurmaları istenmiş.15’inde maaslardan kesilecek!" @TC_icisleri resmi yazısız ve tebliğsiz olduğu iddiasi doğru mudur?

30 Mart'ta "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlatılan kampanyada 4 Nisan itibarıyla 1 milyar 64 milyon TL toplandı.


Bağışların detaylarına buradan erişebilirsiniz.

Bağış kampanyasına gelen tepkiler için

Erdoğan Ulusa Sesleniş Konuşmasında Koronavirüse Karşı Bağış İstedi; Sosyal Medyada Kim, Ne Dedi? -

Daha önce de kamu çalışanları ile ilgili benzer iddialar ortaya atılmıştı. İYİ Partili Fahrettin Yokuş, bu iddialar ile ilgili bu paylaşımı yapmıştı.


En fazla bağışın T.C. Merkez Bankası, Ziraat Finans Grubu ve Halk Bankası tarafından yapıldığı kampanyaya, vatandaşların verdiği desteğin düşük olduğu yönünde yorumlar yapılıyor. Ekonomist Mustafa Sönmez, SMS ile desteğin %6'da kaldığını belirtiyor


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.