Güney Afrika Korona Aşısı Yapmayı Durdurdu: 'Yeni Mutasyon Üzerinde Hayal Kırıcı Sonuçlar Elde Edildi'

Genel

Güney Afrika, Oxford-AstraZeneca aşısının ülkede hakim yeni koronavirüs mutasyonu karşısında etkinliği konusunda yapılan bir çalışmadan "hayalkırıklığı yaratan" sonuçlar alınması üzerine, bu aşıyı yapmayı durdurdu. BBC Türkçe'nin haberine göre, Bilim insanları, yeni .

Güney Afrika, Oxford-AstraZeneca aşısının ülkede hakim yeni koronavirüs mutasyonu karşısında etkinliği konusunda yapılan bir çalışmadan "hayalkırıklığı yaratan" sonuçlar alınması üzerine, bu aşıyı yapmayı durdurdu.


BBC Türkçe'nin haberine göre, Bilim insanları, yeni korona mutasyonu Güney Afrika'daki Covid-19 vakalarının yüzde 90'ını oluşturuyor.2 binden fazla kişiyle yapılan çalışmada, AstraZeneca aşısının hafif ve orta şiddetteki vakalara karşı "minimal koruma" sağladığı tespit edildi.

Güney Afrika'da şu ana dek 1,5 milyon Covid vakası görüldü ve 46 bin kişi hayatını kaybetti.


Ancak uzmanlar, aşının ağır vakaları önleme konusunda hala etkin olduğundan umutlu.

Ülkeye bir milyon doz Oxford-AstraZeneca aşısı gönderilmişti ve bu aşıların yapılmasına hazırlanılıyordu.


Sağlık Bakanı Zweli Mhkhize hükümetinin yeni bulgular ışığında AstraZeneca aşısıyla ne yapılacağı konusunda tavsiye bekleyeceğini belirtti.Bakan bu sırada, önümüzdeki haftalarda Johnson & Johnson ve Pfizer aşılarını yapmaya devam edeceğini belirtti.

Güney Afrika mutasyonuyla ilgili ne biliniyor?


Güney Afrika varyantında, virüsü daha bulaşıcı hale getirdiği görülen bir mutasyon bulunuyor.Ancak bu varyantın, enfekte olan kişilerde daha ağır hastalık anlamına geldiği öynünde bir kanıt yok. Virüsün orijinal versiyonunda olduğu gibi yaşlılar ve önemli başka hastalıkları olanlar en büyük risk altında.

Avusturya, Norveç ve Japonya dahil en az 20 ülkede Güney Afrika varyantı görüldü.


Hamile Kadın Kelebekler Vadisinden Düşerek Hayatını Kaybetmişti: Kocası Tarafından Öldürüldüğü İddia Edildi - Silahla Kuyumcuyu Soymaya Çalışan Adam Sahte Altınları Alıp Kaçtı - Günün Korona Tablosu: Vaka Sayısı Yine 8 Bini Geçti
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.