Jandarmanın Göbeklitepe'de 'Monolit' Nöbeti Devam Ediyor

Genel

Şanlıurfa'da Göbeklitepe yakınlarında dün ortaya çıkan ve üzerinde Göktürk alfabesiyle 'Gökyüzüne bak ayı gör' yazan metal bloğun sırrı hâlâ çözülemedi.

Şanlıurfa'da Göbeklitepe yakınlarında dün ortaya çıkan ve üzerinde Göktürk alfabesiyle 'Gökyüzüne bak ayı gör' yazan metal bloğun sırrı hâlâ çözülemedi. Jandarma, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği metal blok başında nöbetini sürdürüyor. 
Dün Göbeklitepe'nin bulunduğu Örencik Mahallesi yakınlarındaki bir tarlada, 3 metre uzunluğunda ve 45 santim genişliğinde bir metal blok ortaya çıkmıştı.Üzerinde Göktürk alfabesiyle 'Gökyüzüne bak ayı gör' yazıldığı belirlenen blokla ilgili Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ekipleri de inceleme yapmıştı.

Detaylar

Tüm Dünyada Görülen Gizemli Monolitlerin Bir Benzeri Göbeklitepe'de Ortaya Çıktı -

Metal blokla ilgili haberler sonrası çok sayıda vatandaş sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek Örencik Mahallesi’ne akın etti. Şaşkınlıklarını gizlemeyen vatandaşlar metal blok ile bol bol fotoğraf çektirdi.


Çevredeki bir köyden geldiğini söyleyen bir vatandaş, "Burada tarlamız var. Tarlamıza giderken haberlerde gördüğümüz metal bloğu görmek istedik. Çok ilginç ve bu anı fotoğraf çekerek ölümsüzleştiriyoruz" dedi.


Dünden bu yana nöbetini sürdüren jandarma ekipleri ise meraklıların metal bloğa çok fazla yaklaşmasına izin vermiyor.


Şanlıurfa Valiliği, metal bloğun kimler tarafından ne amaçla araziye bırakıldığına yönelik güvenlik güçlerinin çalışmasının devam ettiğini açıkladı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir

Söyleyecek Söz Kalmadı! Elindeki Sopayla Vura Vura Köpeği Öldüren Cani - Balkondan Düşerek Ölen Ayşe Özgecan’ın Erkek Arkadaşına Ev Hapsi: 'Yapma Aşkım Diye Bağırdım' - 'Hani Yürekliydiniz' Diyerek Gösterici Kovalayan Polise Tepki: 'Polis Vatandaşa Düşman Olamaz'
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.