Memur, Memur Emeklisi, SSK ve Bağ-Kur'lular Ocak'ta Yüzde 7 Zam Alacak

Genel

Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur'luların ne kadar zam alacağı ortaya çıktı.

Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur'luların ne kadar zam alacağı ortaya çıktı. Son açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında yüzde 7'lik zam alacak. Kesin zam oranı için ise 4 Ocak'ın beklenmesi gerekiyor.


Memur ve emeklilerin ne kadar zam alacaklarına yönelik merak içindeler. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından alacakları zam oranları da netleşmeye başladı.

Enflasyon farkı Ocak ayında yatacak


Memur ve memur emeklisi Temmuz'da yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 1.75 oranında enflasyon farkı almıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise Temmuz ayında Ocak-Haziran enflasyonuna göre yüzde 5.75 zamma hak kazanmış oldu.Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme gereği 2020’nin ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmıştı. Bu döneme ilişkin enflasyon farkı ocak ayında hesaplara yatacak.

Temmuz Kasım arası enflasyon yüzde 7 oldu


Memurlara 2021 yılının ilk 6 ayı için ocakta yüzde 3 oranında toplu sözleşme zammı verilecek. Yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon farkı da bu zamma eklenecek.Kasım sonu itibariyle yıllık enflasyon yüzde 14.03 olurken, Temmuz-Kasım arasında enflasyon yüzde 7 oranında gerçekleşti. Kasım Ayında Rakamları Açıklandı: Enflasyon Yıllık Bazda Yüzde 14,03 Oldu - İstanbul'un Kasım Enflasyonu Yüzde 1,94 Olarak Açıklandı
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.