Pakistan'dan Türkiye Mesajı: 'Meşru Güvenlik Kaygılarını Anlıyoruz ve İnsani Çabalarını Destekliyoruz'

Genel

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Faysal, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı "Barış Pınarı" harekatına ilişkin açıklama yaptı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Faysal, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı "Barış Pınarı" harekatına ilişkin açıklama yaptı. Sözcü Faysal, "Türkiye'nin bölgedeki meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Türkiye de Pakistan gibi terör kurbanı olmuş ülkelerden biridir." dedi.


Haftalık basın toplantısında konuşan Faysal, Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü siyasi çözüme yönelik adımlarının Pakistan tarafından desteklendiğini açıkladı.

"Türkiye de Pakistan gibi terör kurbanı olmuş ülkelerden biri"


Faysal, "3,5 milyondan fazla Suriyeli mülteciye nezaketle ev sahipliği yapan Türkiye'nin insani çabalarını tebrik ediyoruz ve Türkiye'nin bölgedeki meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Türkiye de Pakistan gibi terör kurbanı olmuş ülkelerden biridir." ifadelerini kullandı.

"Siyasi çözüm umudumuzu koruyoruz"


Faysal, Pakistan'ın Suriye'de siyasi çözüme ilişkin umutlu olduğunu belirterek, "Pakistan, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasına ve en kısa zamanda tüm taraflarla bölge ülkelerinin bir araya gelerek sorunun siyasi yollarla çözülmesine ilişkin umudunu korumaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyadan gelen mesajlar şöyleydi:

Açıklamalar Peşi Sıra Geldi: Barış Pınarı Harekâtı Dünyanın Gündeminde
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.