Rasim Öztekin, Dümbüllü Kavuğu'nu Şevket Çoruh'a Devretti

Genel

Tiyatronun simgelerinden Dümbüllü Kavuğu, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilen törenle Şevket Çoruh’a teslim edildi. Oyuncu Rasim Öztekin, Kel Hasan Efendi'nin kavuğunu, oyuncu Şevket Çoruh'a teslim etti.

Tiyatronun simgelerinden Dümbüllü Kavuğu, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilen törenle Şevket Çoruh’a teslim edildi.


Oyuncu Rasim Öztekin, Kel Hasan Efendi'nin kavuğunu, oyuncu Şevket Çoruh'a teslim etti. Güldürü geleneğinin nişanesi olarak kabul edilen kavuğun yeni sahibiyle buluştuğu tören Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

"Oynayamayacaksam kavuğun bende olmasının bir anlamı yoktu"


Kavuğu aldıktan 3 ay sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle sahnelere uzak kaldığını ve bu nedenle en mağdur kavuklu olduğunu belirten Öztekin, kendi doktoruna ve koronavirüse karşı mücadele eden bütün sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Kavuğu devretme kararını verdikten sonra Ferhan Şensoy'a sorduğunu ve onayını aldıktan sonra Şevket Çoruh'u aradığını anlatan Öztekin, “Oynayamayacaksam kavuğun bende olmasının bir anlamı yoktu. Çünkü kavuklunun oynaması lazım onun için hemen devretmek istedim” diye konuştu. Öztekin, kavuk devir teslim törenini 27 Mart Dünya Tiyatro gününde yapmak istediklerini fakat salgın tedbirleri nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını anlattı.

6. kavuklu Şevket Çoruh oldu


Daha sonra Öztekin kavuğu sahneye davet ettiği Çoruh'a devretti. Altıncı kavuklu Şevket Çoruh, kavuğun önceki sahipleri Ferhan Şensoy ile Rasim Öztekin'e teşekkür ederek, törenin en önemli tarafının iki büyük ustasının da hayattayken yapılması olduğunu ifade etti. Tiyatrocuların Kovid-19 tedbirleri nedeniyle yaşadıkları zorluklara değinen Çoruh, geleneksel Türk tiyatrosunun meddahlarının “Hak Dostum Hak” diyerek söze başladıklarını kaydetti.

"Tüm ustalara çok teşekkür ediyorum hakkınızı helal edin"


Kavuğu zor şartlara rağmen perde açmaya çalışan, yüreği tiyatroyla dolu tüm tiyatro emekçileri adına kabul ettiğini vurgulayan Çoruh, şöyle devam etti:“Beni yetiştiren, emeği olan tüm hocalarıma, Türk tiyatrosu için büyük emekler vermiş tüm ustalara çok teşekkür ediyorum hakkınızı helal edin.”Konuşmaların ardından törene katılamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dördüncü kavuklu Ferhan Şensoy'un video mesajları izlendi. Şevket Çoruh ile Murat Akkoyunlu'nun sahnelediği “Bir Baba Hamlet” oyununun izleyiciyle buluşmasıyla sona eren geceye tiyatrocu ve oyuncuların yanı sıra çok sayıda tiyatrosever de katıldı.

Kavuk 2016'da Rasim Öztekin'e devredilmişti


Kel Hasan Efendi'den sonra sırasıyla geleneksel Türk tiyatrosunun ve tuluat sanatının önemli isimlerinden İsmail Dümbüllü, Münir Özkul ve Ferhan Şensoy'un taşıdığı kavuk, Şensoy tarafından 2016 Mayısı'nda Rasim Öztekin'e devredilmişti.

Ayrıca bakınız

Kavuk Aslında Yok! Normalde Nejat Uygur’da Olması Gereken ve Dümbüllü Olarak Bilinen Kel Hasan'ın Kavuğu’nun Hiç Bilmediğiniz Hikayesi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.