Salgın sürecinde saç bakım ürünlerine talep 3 kat arttı

Genel

Koronavirüs dahilinde alınan sosyal izolasyon ve sokağa çıkma yasağı gibi önlemler vatandaşların evde geçirdiği süreyi arttırdı.

Koronavirüs dahilinde alınan sosyal izolasyon ve sokağa çıkma yasağı gibi önlemler vatandaşların evde geçirdiği süreyi arttırdı. Abes zamanlarında kişisel bakımına daha artı yönelen vatandaşlar, kişisel bakım ürünlerini temin etmek için online alışverişi seçim etti. Online alışverişlere dair yapılan araştırmalar özellikle saç bakımının öne çıktığı bu süreçte sabun ve şampuana olan talebin yüzde 300 oranında arttığını ortaya koydu.

724guzellik.com.tr kurucusu Burçin Deniz Özkan, vatandaşların yoğun bir şekilde saç bakımına yönelmesinin esas sebepleri arasında salgın sürecinde hizmete ara veren kiniklerin kapanmasıyla aksayan saç ekimi ile sonrasındaki bakım süreçleri ve strese yan saç dökülmelerinin yer aldığına uyarı çekti.

"Saçlarımız olumsuzluklardan çok seri etkileniyor"
Çevresel etkiler, gerginlik, kalıtımsal ve diğer birçok faktörün saç sağlığı üstünde etkili olduğu gösteren Özkan, saçların koronavirüs döneminde yaşanan kaygı halinden olumsuz etkilendiğini vurguladı.

Özkan, "Salgın gibi kaygının üst düzeylere taşındığı dönemlerde tıpatıp psikolojimiz gibi bedenimiz de hassaslaşıyor ve özellikle saçlarımız uzun vadede vereceği tepkileri yoğun gerginlik alanda aniden verebiliyor, dökülerek seyrekleşebiliyor. Şirket olarak saç çıkarıcı şampuan ve serumlarda gözlemlediğimiz talep artışı da bu durumu doğrular nitelikte. öte yandan, saç ekimi işlemlerine önlem amaçlı ara verilmesi ve kuaförlerin kapatılması da kendini iyi hissetmek isteyen insanların öncelikle saç bakımı elde etmek üzere diğer kişisel bakım süreçlerini eve taşınmasında etkili." dedi.

"Bireysel bakımlara evde devam edilmesi daha güvenli"
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüsün teftiş altına alınmasıyla birlikte başlayacak yeni sıradan dönemde sosyal mesafe kuralları ve kişisel hijyen tedbirleri hayati siklet taşımaya devam edeceği görülüyor.

Yeni normalde klinikler, güzellik salonları ve kuaförler hizmet vermeye başlasa da bireysel bakıma yönelik ihtiyaçların evde karşılanmasının daha tehlikesiz olduğunu bildiren Özkan, "Günümüz teknolojisinde profesyonel ürünlerin geliştirilmesi ve online mağazalar üzerinden kolaylıkla tedarik edilmesiyle böylece fazla kişisel bakımın konut konforunda yapılması mümkün. Şirket olarak bizler de hijyen ve sosyal uzaklık kurallarının uzun bir süre daha kritik rol oynayacağını göz önünde bulundurarak ayrıca kadınların ayrıca de erkeklerin bireysel bakım ihtiyaçlarına yanıt devretmek için saç serumlarından kaş ve kirpik bakım setlerine, sakal bıyık serumlarından şampuanlara o kadar çok ürüne zahmetsizce ulaşmalarını sağlıyor, tehlikesiz bir şekilde etkili sonuçlar almaları için çalışıyoruz." biçiminde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.