Sosyal Medyada #HavaiFisekYasaklansın Çağrısı: Belediyeler Peş Peşe Havai Fişekli Kutlamalara Son Veriyor

Genel

Sakarya'da geçtiğimiz hafta 7 işçi, bugün ise 3 asker havai fişek mühimmatının patlaması nedeniyle hayatını kaybetti.

Sakarya'da geçtiğimiz hafta 7 işçi, bugün ise 3 asker havai fişek mühimmatının patlaması nedeniyle hayatını kaybetti. Çok sayıda işçi ve askerin tedavisi ise sürüyor. Kamuoyu peş peşe yaşanan facialar sonrası havai fişeklerin gerekliliğini tartışırken sosyal medyada da #HavaiFisekYasaklansın çağrıları yapılıyor. Pek çok belediye başkanı etkinliklerde havai fişeğe yer vermeyeceğini duyuruyor.
3 Temmuz günü Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı. Bugün havai fişeklerin imhası sırasında da bir patlama yaşanmış ve üç asker şehit düşmüştü. Sakarya'da Havai Fişek Fabrikasında Patlamamış Malzemeleri Taşıyan Kamyonda Patlama: 3 Asker Şehit Oldu Üst üste yaşanan faciaların ardından sosyal medyada havai fişek kullanımının yasaklanması için çağrılar yapıldı. Paylaşımlarda havai fişeklerin doğadaki diğer canlılara da zarar verdiği vurgusu yapıldı.

O paylaşımlardan bazıları şöyle






Havai fişekli kutlamaları yasakladığını duyuran ilk yönetici Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu oldu. Kerimoğlu'nun dün yaptığı paylaşım şu şekildeydi.


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmayacaklarını açıkladı.


Gürkan, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan da aynı kararı almaları için çağrıda bulundu.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan Havai Fişek Kullanımını Yasaklayarak İmamoğlu ve Yavaş'ı Aynı Duyarlılığı Göstermeye Davet Etti -

Ankara ve İstanbul'dan hızlı çıkan İzmir, Datça, Ataşehir, Cide gibi belediyeler benzer kararlar aldıklarını duyurdu.





İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu resmen duyurmadı ancak Gazeteci Candaş Tolga Işık, İstanbul'da da aynı kararın alındığını söyledi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.