Uzaydaki Madenleri Ekonomiye Kazandırma Derdine Düşen A Haber Sosyal Medyanın Gündeminde

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Milli Uzay Programı'nı açıklamasıyla ülke gündemi bir anda uzaya ve 2023'te Ay'a yapılacak yolculuğa odaklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Milli Uzay Programı'nı açıklamasıyla ülke gündemi bir anda uzaya ve 2023'te Ay'a yapılacak yolculuğa odaklandı. Hatta o kadar odaklandı ki A Haber, uzaydaki madenlerin ekonomiye nasıl kazandırılacağını bile konuşmaya başladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Şubat'ta açıkladığı Türkiye'nin "Milli Uzay Programı"ndaki 10 hedef bir anda ülkenin ana gündem maddesi haline geldi.Televizyon kanalları ve haber siteleri açıklanan hedeflerin gerçekçiliğini tartışmaya başlarken diğer yandan da 'Astronot' kelimesine Türkçe bir karşılık bulma çabası başladı.

Detaylar için

Türkiye'nin Uzay Programı Açıklandı: 2023 Yılında Ay'a Gidiyoruz -

A Haber ise çıtayı yükselterek gözünü uzaydaki madenlere dikti. Söz konusu madenlerin ülke ekonomisine nasıl kazandırılacağı tartışıldı.


Uzayda maden arayışına başlayan A Haber'e çok sayıda tepki geldi












Bu haberler de ilginizi çekebilir

İYİ Parti ile Vatan Partisi Arasında 'Cinping Perinçek' Atışması - Boğaziçi Protestoları Kapsamında Tutuklanan Beyza Buldağ Serbest! - Erdoğan: 'Geldiğimizde Geniş Bant İnternet Neredeyse Yoktu'
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.