'Yeni Olağan Hayat' 1 Haziran'da Başlıyor: Peki Hangi Kısıtlamalar Kalkıyor?

Genel

Kademeli normalleşme sürecine girilen Türkiye'de salgınına karşısında alınan tedbirler birer birer esnetiliyor.

Kademeli normalleşme sürecine girilen Türkiye'de salgınına karşısında alınan tedbirler birer birer esnetiliyor. Böylece fazla değişikliğin yaşanacağı 'Yeni Normal Hayat' yarın başlıyor. Peki hangi kısıtlamalar kalkacak? Hangileri devam edecek?


28 Mayıs Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Haziran'dan itibaren kısıtlamaların büyük oranda kaldırılacağını açıkladı.Açıklamadan kısa bir zaman sonradan İçişleri Bakanlığı da restoran, kafe, park, yüzme havuzu ve spor salonu gibi mekanların her yerde faaliyete geçmelerine ilişkin bir genelge yayımladı.

Şehirler arası gezi kısıtlaması kaldırılıyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirler arası yolculuk kısıtlamalarının 1 Haziran'dan itibaren adamakıllı kaldırılacağını açıkladı.

Erdoğan, "Olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı baştan getirebiliriz" dedi.

Erdoğan Açıkladı: 1 Haziran'da Yolculuk Kısıtlaması Kalkıyor, Kafe ve Restoranlar Her Yerde Açılıyor İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine kadar ise 18 yaşın altındakiler velileriyle gezi yapabilecek. 65 yaş ve üzeri için ise 1 ay süreli tek yönü olan yolculuk uygulaması devam edecek.

Restoran, kafe ve pastaneler tekrar açılıyor


Lokanta, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçesi ve kaplıcalar, "belirli kurallara tabi olarak" 1 Haziran'dan itibaren baştan hizmet vermeye başlayacak. Bu işletmeler saat 22.00'ye kadar açık olacak.Spor merkezleri ve tesisleri ise saat 00.00'a kadar açık kalabilecek.Eğlence mekanları ve nargile kafeler ise kapsam dışı tutuldu. Bu mekanlar kapalı kalmaya devam edecek.Kreş, gündüz bakım evleri, sürücü kursları, kütüphaneler, gençlik merkezleri de Haziran ayı içerisinde açılacak diğer mekanlar aralarında yer alıyor.Deniz turizmi ve taşımacılığına yönelik sınırlamalar da yeniden belli kurallar çerçevesinde kaldırılacak.

Sokağa çıkma yasağı 20'den 18 yaşa indi, 65 yaş üstü için devam


20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma yasağı ise 18'e çekildi, 65 yaş üstü için de yasak bir zaman daha devam edecek.Erdoğan, "65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve Pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olması devam edecek. 0-18 yaş grubunun tamamı Çarşamba- Cuma günleri 14.00-20.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasına bağlı olmayacak" dedi.Yaş gruplarıyla ilgili getirilen bir öteki istisna da 65 yaş üstünü ilgilendiyor.Buna kadar, 65 yaş üstü işletme sahiplerinin maske, mesafe ve temizlik şartlarına uymaları koşuluyla işlerinin başında bulunmalarına izin verilecek.

Kamu personeli işbaşı yapıyor


Koronavirüs salgını sebebiyle yönetimsel izne çıkartılan ya da esnek egzersiz sistemine geçen kamu personelinin de 1 Haziran'dan itibaren alışılagelmiş mesaisine geri dönmesi kararlaştırıldı.Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlamam kronik rahatsızlığı yer alan millet personelinin sağlık durumlarının takibinin ise çalıştıkları kurumlar göre yapılması öngörülüyor
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.