Yozgat'ta Bir İnşaat Kazısı Esnasında, İçinde Sarkıt ve Dikitler Olan Yeraltı Mağarası Keşfedildi

Genel

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde bir inşaatın temel kazısı sırasında, içinde sarkıt ve dikitler olan bir yeraltı mağarası keşfedildi. Belediye ekipleri kazıyı durdurduAA'nın aktardığı bilgiye göre, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi'nde, bir vatanda.

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde bir inşaatın temel kazısı sırasında, içinde sarkıt ve dikitler olan bir yeraltı mağarası keşfedildi.

Belediye ekipleri kazıyı durdurdu


AA'nın aktardığı bilgiye göre, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi'nde, bir vatandaşın arsasına yaptıracağı evin inşaatı için temel kazıldığı sırada mağara ortaya çıktı. Durumu öğrenen belediye ekipleri, çalışmayı durdurdu.

Mağara etrafında güvenlik tedbirleri alındı


Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, yaptığı açıklamada, uzman ekip gelinceye kadar mağara etrafında güvenlik tedbiri aldıklarını belirterek, "Mağaranın içerisinde sarkıt ve dikitlerin olduğunu gördük. İlgili kurumlarla yazışmalarımızı tamamladık. " dedi.

'İnşallah turizme katkı sağlayacak yeni bir yapı ortaya çıkar'


Yalçın, açıklamasının devamında "Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından değerlendirme yapılacak. İnşallah ilçemizde turizme katkı sağlayacak yeni bir yapı ortaya çıkar diye ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mağaranın büyüleyici sarkıt ve dikitleri böyle görüntülendi



Formula 1 Araçları İstanbul Etabının Tanıtım Filmi İçin Galata ve Eminönü'nü Turladı - Beş Gündür Karantinadaydı: 35 Yaşındaki Leyla Gür Evinde Ölü Bulundu... - Maliye Bakanı Elvan Görevine Başladı, Devir Teslim Töreni Olmayacak
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.