Gaye Turgut Evin: 'Takıntılı bir oyuncu değilim!'

Manşet Haberler

Gaye Turgut Evin: "Takıntılı bir oyuncu değilim!"

Amaç Turgut Evin'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Beni Affet’ dizisi size neler kattı?


Oyunculuk bölümü mezunuyum. Dizi benim ikinci okulum yüksel lisansım oldu. Bana kocaman sevgi batmış bir aile kattı. Bir De jurnal dizi beni her daim diri tuttu. Ankara ve Bahar karakteri ben de her zaman özel kalacak.

Peki diziden neden ayrıldınız? 

İstanbul’u özledim. 6 yıl çalıştığım tempo, oynadığım karakterin dramatik yapısı ve Ankara yordu beni. Yeni bir isim ve hikayeyle buluşmanın zamanı geldiğini hissettim, menajerimle paylaştım, defalarca ertelediğimiz kararımızı yapımcımızla paylaştık. Baharı bırakmak zordu lakin yapımcımızda sağ olsun beni dinledi ve anladı. Yeni başlangıçlar için vedalaşmalar şarttır.

EŞİMLE YENIDEN OYNAMAK İSTERİM

Eşiniz Deniz Evin de projeden ayrıldı. Tekrar benzer işte rol alır mısınız?


Neden olmasın. Benzer meslekte bilhassa iki oyuncunun ilişkisi zorlama olur derler lakin biz bunu avantajlı güzel kadar yürütmeyi çok şükür başardık. Birbirimizin en büyük destekçisi olduk, zamanla beraber büyüdük. O yüzden benzer işte elde etmek bizim için sorun yok.

Eşinizle aynı dizide çalışmanın avantajları ve dezavantajları ne oldu?

Beraber büyüyorsunuz, kariyer yönetimi, sevgi, aşk, iş derken vakit akıp gidiyor. Biz çoğu programa birlikte katıldık. Reklam kampanyalarında yer aldık. Kesintisiz ast yanlamasına olduğunuzdan yaşama alanı bırakmalısınız birbirinize, saygı, güven ve sorumluluğu beraber sırtlamak lüzum. Biz fazla şükür eşimle başardık. Birbirimizi eleştiririz ve hiç alınmayız. Biz dezavantaj olma ihtimali yüksek olan bir ilişkiyi, özveri, saygı ve sevgi denklemini kurarak avantaja çevirebildik. Sadece oyunculuk da değil hangi iş de olursa olsun eşlerin birlikte çalışması zorlama… İlişkide empati şart.

Dizideki Bahar karakteriyle Fas’ta da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü almıştınız...

Fas’a 4 kere gittim. Fas bundan böyle ikinci evim gibi oldu. Masal gibi anlar yaşadık orada, Fas halkının ilgisi inanılmazdı. Dili, ülkesi, kültürü faklıda olsa sanat her zaman birleştirici oluyor. Türk Bayrağımızı Fas’da gururla taşımak bana tarifsiz bir haz verdi. Sahneye yani onların geleneksel gösterileri eşliğinde getirildim, kahvaltıya atla götürüldüm, akşam yemeğine deve sırtında gittim. Harika anlardı bütün bir masal ülkesinin prensesi gibiydim. Birçok ödül aldım fakat en hoş ödül kalplerindeki yerim…

ŞİMDİLİK KARİYER ODAKLIYIM

Yeni projeler var mı?


Sinema filmi senaryolarını değerlendiriyorum. Spor yapıyorum, kendime zaman ayırıyorum. Ekranlara uzun bir duraklamak niyetinde değilim. Çünkü çalışmayı çok seviyorum. Proje değerlendirmelerimiz başladı. Beğenerek izlediğim projeler var. O projelere girecek yeni karakterler olursa dahil olmaya da sıcak bakıyorum. Yapımcı, oyuncu kadrosu ve öykü üçlemesi benim için önemli.  Yersiz takıntıları olan bir oyuncu değilim. Hedefler çok, yol uzun…

Anne olmak istiyor musunuz?

Zamanı geldiğinde tabii ancak anne almak istiyorum. Klasik bir betimleme ama çok tanrısal bir duygu annelik. Şimdilik kariyer odaklıyım, fazla gencim. Her yaşın farklı hazları var. Ben bu zamana değin yaşıma yerinde evreleri doya doya yaşayabildim. Bundan sonradan da istikrarlı devam edebilmesini istek ediyorum. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.