Gökçe Kırgız 'isim polemiğine' son noktayı koydu

Manşet Haberler

İKİ 'GÖKÇE KIRGIZ' ARASINDA HUKUK SAVAŞI Davacı Gökçe Kırgız Durukan, 'Kalbime Gömerim O Zaman' şarkısının sözlerini yazan ve besteleyenin kendisi olduğu halde Merve Doğan'ın eseri kendisine aitmiş gibi gösterdiğini ve 'Gökçe Kırgız' ismini ise sahne adı olarak kullanıp, .

İKİ 'GÖKÇE KIRGIZ' ARASINDA HUKUK SAVAŞI


Davacı Gökçe Kırgız Durukan, 'Kalbime Gömerim O Zaman' şarkısının sözlerini yazan ve besteleyenin kendisi olduğu halde Merve Doğan'ın eseri kendisine aitmiş gibi gösterdiğini ve 'Gökçe Kırgız' ismini ise sahne adı olarak kullanıp, ün kazandığını iddia etmişti.




Merve Doğan'ın isim değişikliği yaparak, Gökçe Kırgız (Taner) ismini aldığını, eserini de noter onayıyla kendisine ait olarak tescillediği öne süren Durukan, ismin ve eserin kendine ait olduğunu ve isminin kullanılarak haksız ün elde ettiğini belirterek, şarkıcıya bin TL maddi ve 250 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açmıştı.





Gökçe Kırgız Taner'in avukatı, "Müvekkilim önce sahne adı olarak 'Gökçe Kırgız' ismi kullandı. Daha sonra isim değişikliği yaptı ve gerçek adı da 'Gökçe Kırgız' oldu. Eserin söz ve müziği noter onaylı olarak, müvekkilime aittir. Müvekkilim 2007 yılında seslendirdiği eserle başarı yakalamıştır. Ayrıca müvekkilim evlenmiş ve adı 'Gökçe Kırgız Taner' olmuştur" demişti.


Gökçe Kırgız Taner adının patentini alacak

Ünlü şarkıcı bir davette boy gösterdi.


2021'de sevgilisi Yılmaz Taner ile nikah masasına oturan Gökçe Kırgız Taner, yeni albüm hazırlığına girdiğini dile getirdi.




Habertürk'ten Volkan Özdemir'in haberine göre
Taner, ayrıca, "Bir dönem adımla alakalı çok gündemde kaldım ve çok boştu. Evlendiğim için de eşimin soyadıyla yola devam etme kararı aldım" dedi.


"Artık bana 'Gökçe Kırgız Taner' diyeceğiz"
şeklinde konuşan şarkıcı, "Bir daha farklı şeyler yaşanmasın diye gerekli marka patent başvurusunda bulundum. İşime ve sesime olan saygımdan dolayı 'Gökçe Kırgız Taner' olarak yoluma devam etme kararı aldım" açıklamasında bulundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.