'Emekli oldum deyip kenara çekilmeyin

Sağlık&Güzellik

Araştırmalara göre emeklilik sonrası birden bire çalışmayı bırakıp, hayattan elini ayağını çeken kişilerin demansa (bunama) daha çabuk yakalandığını belirten Nöroloji Uzmanı Prof.

Araştırmalara göre emeklilik sonrası birden bire çalışmayı bırakıp, hayattan elini ayağını çeken kişilerin demansa (bunama) daha çabuk yakalandığını belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, “Bu nedenle emekli olsanız da bedeninizi ve zihninizi asla emekli etmeyin’’ tavsiyesinde bulundu.

İnsanlar hayatlarını genellikle emeklilikten önce ve sonra diye ikiye ayırır. Çoğunluğun emeklilik hayallerini bir sahil kasabasında sakin bir hayat süsler. ‘‘Ancak emeklilik asla bir köşeye çekilmek değildir. 2017 yılında 105 yaşında hayatını kaybeden ve o güne kadar günde 18 saat çalışmaya devam eden Japon Dr. Shigeaki Hinohara'nın ölmeden önce uzun yaşamak için hazırladığı reçetede ‘mümkün olduğunca geç emekli ol' öğüdüne ilk sırada yer vermiştir'' diyen Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, emeklilik dönemini sağlıklı geçirme yollarını şöyle anlattı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.