Son Dakika! MEB Duyuruyu Yaptı! Deprem sonrası okulların açılma tarihi belli oldu, 2023 Okullar ne zaman açılıyor, hangi iller ve kaç gün?

Son dakika, Ülkemizin genelinde öğretmenler, öğrenciler ve veliler "Okullar ne zaman açılacak, okullar ne zamana kadar tatil oldu?" sorularına MEB yanıt verdi.

Son Dakika! MEB Duyuruyu Yaptı! Deprem sonrası okulların açılma tarihi belli oldu, 2023 Okullar ne zaman açılıyor, hangi iller ve kaç gün?

6 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası ülke genelinde okullar tatil edilmişti. Bölgelerde inanılmaz yıkıma yol açan depremlerin ardından Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay illeri için OHAL ilan edilmişti. Bu illerdeki öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından araştırılan "Okullar ne zaman açılacak, okullar ne zamana kadar tatil oldu?" soruları Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklamaları ile yanıt verdi. Peki, 2023 yılı deprem sonrası, okullar ne zaman açılacak, kaç gün tatil? İşte, konuyla alakalı MEB açıklaması!

Yaşanan deprem sonrası, okulların ne zaman açılış tarihi olacağıyla ilgili araştırmalar bir yandan sürerken, birçok ilde etkili olan yoğun kar yağışı ve 6 Şubat'ta aynı illerde meydana gelen şiddetli depremler sonrası, okullarda yarı yıl tatil süresi zorunlu olarak uzatılmıştı. Depremden etkilenen 10 şehirde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin istedikleri illere dilerlerse nakil yaptırılabileceğinin duyurumu yapılmıştı. Peki, 2023 Okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatili ne zaman bitecek? Okullar sadece 10 şehirde mi tatil olacak, diğer şehirlerde okullar açılacak mı? İşte, MEB bu soruların cevabını son dakika açıklaması cevap verdi!

OKULLAR KAÇ GÜN TATİL EDİLDİ? DEVAMSIZLIK ŞARTI ARANACAK MI?

Deprem öncesi 23 Ocak'ta yarıyıl tatiline giren öğrenciler, 6 Şubat günü okul sıralarına geri dönecektiler. Fakat yurdun büyük bir bölümünde etkili olan yoğun kar yağışı ve 10 ilimizde meydana gelen depremler sebebiyle okulların açılış tarihi, resmi olarak 13 Şubat tarihine kadar ertelenmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen (MEB) son dakika açıklaması ile, eğitim öğretime verilen ara tekrardan uzatıldı ve böylece okulların açılış tarihinde değişiklik oldu. Yapılan açıklamaya göre, tüm Türkiye'de okullar bir hafta daha kapalı kalmasının uygun bulunduğunun açıklaması yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Özer, tüm Türkiye'de eğitime 20 Şubat 2023 tarihine kadar ara verildiğini açıkladı. Buna göre; 81 il genelinde tüm okullarımız 20 Şubat 2023 Pazartesi günü açılacak.

Bakan Özer, ayrıca açıklamasında "Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle, eğitim öğretime verdiğimiz arayı tüm Türkiye'de 20 Şubat'a kadar uzatma kararı aldık. Deprem bölgesinde bulunan okullarda 2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrencilerin istedikleri takdirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak. Tüm Türkiye'de ve özellikle bölgedeki öğretmenlerimiz idari izinli şu anda. Ders ücretlerini ödemeye devam edeceğiz. Deprem bölgesinde ders ücreti karşılığı çalışan tüm öğretmenlerimizin, yine usta öğreticilerimizin de ücretlerini ödeyeceğiz." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER