Düşük göz kapağına estetik dokunuş

Düşük göz kapağına estetik dokunuş

Düşük göz kapağına estetik dokunuş
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Canlı, parlak ve dinamik bakışların yüzümüzdeki genç görüntüye katkısı hiç şüphesiz çok büyük. Ancak bazen, çok rahat ve güzel bir uykudan sonra bile yorgun, şiş ve torbalanmış göz kapakları nedeniyle kişinin kendini hissetmesi gerektiği gibi, canlı ve enerjik hissetmesi mümkün olmamakta. Üst göz kapağından sarkan fazla deri ve alt göz kapaklarının altındaki torbalar, kişiyi yorgun ve olduğundan daha yaşlı göstermekte.  Estetik göz kapağı cerrahisi, diğer adıyla blefaroplasti, kişiye daha dinlenmiş, genç ve zinde bir görünüm kazandırabilen bir cerrahidir. Üst göz kapağında aşağı doğru sarkan fazla deri mevcutsa, sarkan bu fazla deri görme alanınızı daraltıyorsa, göz kapaklarınızdaki şiş görünüm size yorgun bir ifade veriyorsa, alt göz kapağında ince dalgalanmalara yol açan fazla deri varsa, alt göz kapaklarınızda torbalanma ve morluklar oluyorsa göz kapağı cerrahisi için uygun bir aday olabilirsiniz.

Göz Kapağı Ameliyatına Hazır mısınız?

Göz kenarlarında hafif kırışıklıklar ve göz kapaklarında az miktarda düşüklük varsa ve kendinizi hala ameliyata hazır hissetmiyorsanız bir süre daha botoksdan yardım alabilirsiniz. Botoks yaptırmanıza rağmen göz kapaklarınızdaki dolgunluk ve fazlalık sizi rahatsız etmeye başlamışsa artık ameliyatı düşünme zamanı gelmiş demektir. Doktorunuz ile ilk görüşmenizde göz kapaklarınızla ilgili size rahatsızlık veren bütün detayları aktarmanız gerçekleştirilecek ameliyatın planlanması için önemlidir. Beklentilerinize ve deformasyona göre yağ enjeksiyonu, şakak germe ve kaş kaldırma ameliyatları da göz kapağı ameliyatı sırasında beraber yapılabilir.

Göz kapağı cerrahisiyle ilgili bilinmesi gerekenler

Göz kapağı cerrahisi sıklıkla bölgesel uyuşturma ve sakinleştirici eşliğinde (lokal anestezi ve sedasyon) gerçekleştirilmekle beraber özellikle yüz germe, kaş kaldırma gibi ek cerrahilerle birlikte yapıldığında kişinin tam olarak uyutulduğu genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi değişkenlik göstermekle birlikte genellikle 1-2 saattir. Göz kapağı cerrahisinin amacı, üst ve alt göz kapağında sarkıklığa yol açan fazla derinin ve şişliğe yol açan fazla yağ dokusunun uzaklaştırılarak daha genç ve zinde bakışlar sağlayabilmektir. Ameliyat sonrası göz kapağınızdaki kesiler erken dönemde pembe renkli olur ve zaman içerisinde belirsiz hale gelecek şekilde solar. Her cerrahi girişim riskler içerir. Her ameliyatta olduğu gibi göz kapağı ameliyatlarını da takiben bazı istenmeyen durumlar söz konusu olabilir. Bunlar herhangi bir ameliyat olmanın getirdiği genel anestezinin riskleri olabilir.

Kanama,enfeksiyon veya yara iyileşme problemleri de olabilir. Göz kapağı cerrahisinin sonuçları genellikle uzun süre kalıcılık göstermekle birlikte kişinin kendi yapısı ve yaşam tarzıyla da ilişkilidir.

PROF. DR. REHA YAVUZER / AKŞAM GAZETESİ
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2017, 00:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER