2021'de 2 bin 426 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, PKK'nın YPG'ye eşit olduğu konusunda hiçbir tereddüt olmadığını belirterek, "Asil milletimizin terör belasından kurtarmaya kararlıyız.

2021'de 2 bin 426 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, PKK'nın YPG'ye eşit olduğu konusunda hiçbir tereddüt olmadığını belirterek, "Asil milletimizin terör belasından kurtarmaya kararlıyız. Mehmetçik’in nefesi teröristlerin ensesindedir." dedi.

Akar, Yunanistan'ın, her türlü gerçeği çarpıtarak ve adeta kuzu postuna bürünerek mağdur bir ülke imajını vermeye, AB üyeliğine sığınarak hukuk dışı ve saldırgan eylemlerini örtbas etmeye, suni bir tehdit algısı oluşturarak bazı ülkelerle ittifak kurmaya çalıştığını belirtti.

Ayrıca Yunanistan'ın, bazı ülkelerin teşvik ve kışkırtmalarıyla da provokatif bir silahlanma sevdasın kapıldığını kaydeden Akar, "Yunanistan’ın bu yaklaşımının beyhude bir çaba olduğunu bizimle birlikte kendi akademisyenleri, bazı diplomatları ve komutanları da açık yüreklilikle ifade etmektedirler." dedi.

Kıbrıs'ta egemen eşitliğe dayalı, bağımsız iki devletin tek çözüm olduğunu vurgulayan Akar, "Bir kez daha vurgulamak isteriz ki Kıbrıs bizim millî meselemizdir. Garanti ve İttifak antlaşmaları doğrultusunda geçmişte olduğu gibi bugün de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

Akar, "Bir hususun iyi anlaşılması lazım: Biz Libya’da yabancı güç değiliz. Şu anda Libya’da istikrar adına bir gelişme varsa ve siyasi süreç başlamışsa bu Türkiye’nin katkılarıyla mümkün olmuştur." dedi.

TSK'nın halihazırda, Azerbaycan ordusunun modernizasyon, tatbikat ve eğitim faaliyetlerine destek sağladığını, işgalden kurtarılan bölgelerde de müşterek mayın/EYP arama ve imha faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Akar, "Artık Türkiye ve Azerbaycan’ın güvenlik meseleleri birbirinden ayrı düşünülemez bir seviyeye gelmiştir. Başta güvenlik olmak üzere hemen her alanda iş birliğimizi öngören 'Şuşa Beyannamesi' bu doğrultuda tarihi bir adımdır." diye konuştu.

S-400 konusuna da değinen Akar, "Ayrıntılı olarak müzakerelerde bulunmak üzere, 2022 yılı başlarında ABD’de yeniden bir araya gelinmesi hususunda mutabık kalınmıştır." dedi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER