ABD borsaları düşüşle açıldı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı Wall Street borsalarında büyük sermayeli perakende şirketlerin bilanço sezonu devam ederken enflasyon tartışmaları arasında gelen güçlü bilançolar borsaları yükseltmeye yetmedi.

ABD borsaları düşüşle açıldı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı

Wall Street borsalarında büyük sermayeli perakende şirketlerin bilanço sezonu devam ederken enflasyon tartışmaları arasında gelen güçlü bilançolar borsaları yükseltmeye yetmedi. Perakende zinciri Target’ın beklentileri aşan bilançosuna rağmen şirketin CEO’su artan maliyetleri ve bu maliyetlerin müşteriye aktarılmak yerine absorbe edilmesi çabasının şirketin gelecekteki ilerlemesine olumsuz etki yaratabileceğini söyledi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre şirketin hisseleri açılışta %5,07 oranında değer kaybetti.

Ev dekorasyonu şirketi Lowe’s ise beklentileri aşan bilanço rakamlarının yanı sıra yıllık satış tahminlerini de yükseltti. Şirketin bilanço açıklamasının ardından Lowe’s hisseleri %2,93 oranında yükselişle işlem görüyor.

Tüketici harcamalarındaki güçlü seyrin enflasyonu destekleyebileceği endişesi ise tahvil faizlerinin yükseliş eğilimini destekliyor. Öte yandan ABD'de bugün açıklanan verilere göre, konut başlangıçları ekimde yüzde 0,7 azalışla 1 milyon 520 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin aksine düşüş gösterdi. Konut başlangıçları, malzeme maliyetlerindeki artış, arz darboğazları ve iş gücü sıkıntılarının etkisiyle 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ülkede inşaat izinleri ise ekimde 1 milyon 650 bine çıkarak beklentileri geride bıraktı.

ABD borsaları enflasyona yönelik tüm endişelere rağmen Salı gününü yükselişle kapatmıştı. Bilanço raporlarına dikkat çeken New York merkezli borsa şirketi Oanda’nın Kıdemli Borsa Analisti Edward Moya, CNBC’deki açıklamasında, “ABD hisse senetleri etkileyici bir perakende satış raporu, ağır sanayi üretim verileri ve perakende şirketlerinin bilançolarının ardından ralli yaptı. Tüm işaretler perakendeciler için çok güçlü bir Noel tatili sezonuna işaret ediyor ve bu da hisse senetlerinin daha yükseğe çıkmasını destekliyor” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER