ABD borsaları düşüşle açıldı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı. Wall Street endekslerinde şirket bilançoları yayınlanmaya devam ediyor.

ABD borsaları düşüşle açıldı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı.

Wall Street endekslerinde şirket bilançoları yayınlanmaya devam ediyor. Video konferans şirketi Zoom Video Communication bilançolarında beklentileri aşmasına rağmen borsalarda aradığını bulamadı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bilanço açıklamasında Kovid pandemisi sonrası bilançolarda yavaşlama olabileceği konusunda uyaran Zoom şirketinin hisseleri %14,9 düşüşle işlem görüyor.

Yatırımcılar ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın ABD Başkanı Joe Biden tarafından ikinci dört yıllık dönemi için aday gösterilmesini memnuniyetle karşıladı. ABD ekonomisinin pandeminin etkisinden toparlanması ve enflasyonla mücadele girişimleri için parasal politika önlemlerinin devam edeceğine dair beklentiler devam ediyor. Ancak tahvil piyasalarında tablo değişiyor ve tahvil getirileri yükselmeye devam ediyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Leuthold Group’un Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen borsalara ilişkin CNBC’ye yaptığı açıklamasında, “Boğa piyasası algısı, mevcut Başkan Powell'ın Başkan Biden tarafından yeniden atanacağının açıklanmasıyla daha da arttı. Son haftalarda Powell yerine Lael Brainard'ın seçilebileceğine dair korkular yükseliyordu ve enflasyon korkularını yoğunlaştıran çok daha büyük bir ‘güvercin’ tarzda yönetici olarak algılandı” ifadelerine yer verdi.

Biden Salı günü yaptığı açıklamada, enflasyonun son 30 yılın en yüksek seviyesinde seyrettiği bir dönemde doğalgaz fiyatlarını düşürmek amacıyla stratejik petrol rezervlerini göz önünde bulunduracağını da duyurdu.

ABD borsalarının Şükran Günü haftası nedeniyle düşük hacimle ticaret görüyor olması muhtemel. Wall Street yatırımcılar gün içerisinde Philedelphia FED’in açıklayacağı ekonomik verileri. İlerleyen günlerdeki veri takviminde ise ABD haftalık işsizlik başvuruları, ABD gayrisafi yurtiçi hasıla güncellenmiş verileri, kişisel gelir ve tüketici güveni rakamları bulunuyor.

LPL Financial’ın Baş Finans Stratejisti Ryan Detrick açıklamasında, “Şükran Günü haftasındayız. Bu nedenle önümüzdeki birkaç gün muhtemelen son derece düşük hacimli olacaktır ve büyük ihtimalle çok fazla havai fişek göremeyeceğiz. Yine de Çarşamba günü en son FED toplantısının tutanaklarını ve FED’in en sevdiği enflasyon ölçeği olan kişisel harcamalar endeksini getirecek. Bu nedenle gidip bol bol hindi yemeden önce düşünecek birkaç şeyimiz olabilir” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER