ABD borsaları karışık seyirle açıldı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ ABD borsaları yeni güne kararsız başladı. ABD borsalarında bilançolar etkilerini hissettirmeye devam ediyor.

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni güne kararsız başladı.

ABD borsalarında bilançolar etkilerini hissettirmeye devam ediyor. Nvidia’nın beklentileri aşan bilançosu ve dördüncü çeyreğe yönelik boğa piyasası öngörüleri enflasyon endişeleriyle sarsılan teknoloji hisselerinin toparlanmasını sağladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre dünyaca ünlü çip şirketinin hisseleri %11,31 oranında yükseliyor. Nvidia bir yıl önce aynı dönemdeki satışlarına göre 3. çeyrekte satış rakamlarında %55’lik bir yükseliş elde etti ve en büyük pazarı olan video oyunlarındaki satışlarında %42’lik bir artış kaydetti.

Söz konusu kazanımlar diğer çip hisse senetlerinin de borsalarda yükselmesini sağladı. AMD hisseleri %4,28’lik artışa geçerken QUalcomm ve Micron Technology hisseleri sırasıyla %1,75 ve %2,33 oranında yükseldi.

ABD’de perakende şirketlerinin büyük bilanço haftası devam ediyor. Perakende şirketleri Macy’s ve Kohl’s hisseleri şirketlerin beklentileri aşan bilançolarının ardından sırasıyla %19,53 ve %8,19 oranında değer kazandı.

Ekonomik verilerde ise ABD Merkez Bankası'nın (FED) imalat endeksi verileri vardı. FED Philadelphia şubesi, kasım ayına ilişkin imalat endeksi verilerini açıkladı. Banka tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, Philadelphia FED İmalat Endeksi, kasımda geçen aya kıyasla 15 puan artarak 39'a çıktı. Piyasa beklentilerinin üzerinde artış göstererek nisan ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşan endeksin, bu dönemde 24 değerini alması öngörülüyordu.

Yatırım danışmanlığı şirketi Leathold Group’un Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen CNBC’deki yorumlarında, “En son ekonomik veriler güçlü olmaya devam ediyor. Ancak borsalarda bugün görülen hareketlilik halihazırda yeni bir Kovid döngüsünü vurguluyor” dedi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER