ABD borsaları karışık seyirle açıldı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ ABD borsaları haftanın son işlem gününde küresel piyasalarda hissedilen Kovid-19 endişelerinin ardından karışık seyirler açıldı. Piyasalar, Avusturya'nın Kovid vakalarındaki artış nedeniyle tam bir ulusal kapanmaya yeniden gireceğini açıklamasının a.

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününde küresel piyasalarda hissedilen Kovid-19 endişelerinin ardından karışık seyirler açıldı.

Piyasalar, Avusturya'nın Kovid vakalarındaki artış nedeniyle tam bir ulusal kapanmaya yeniden gireceğini açıklamasının ardından darbe aldı. Almanya, dördüncü dalganın günlük vakaları rekor seviyeye çıkarması nedeniyle Perşembe günü aşılanmamış insanlara yönelik daha fazla kısıtlama yapılacağını açıkladı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Avusturalya’da geniş kapsamlı kapanma haberlerinin yarattığı endişelerle havayolu şirketlerinin hisseleri düşüşe geçti. United Airlines hisseleri %4,24, Delta Airlines hisseleri %2,14 ve American Airlines hisseleri %1,47 değer kaybetti. Seyahat sektöründeki diğer hisseler de bu düşüşten nasibini aldı. Expedia hisseleri %2,30, Airbnb hisseleri %4,85 düşüşle güne başladı.

Petrol fiyatları son dönemdeki düşüşünü sürdürürken büyük enerji şirketleri çoğunlukla düşüş gösterdi. Occidental hisseleri %5,09, Devon Energy hisseleri %4,73 ve Exxon Mobile hisseleri %4,28 değer kaybıyla yeni güne başladı.

ABD borsalarında perakende şirketleri bilanço sezonunda beklentileri aşmayı sürdürüyor. Perakende zincirleri Macy’s ve Kohl’s beklentileri aşan üçüncü çeyrek bilançolarıyla New York Borsası’nı destekleyen unsurlardan birisi oldu.

E-Trade Financial Yatırım Stratejisi Genel Müdürü Mike Loewengart CNBC’deki açıklamasında "Beklenenden daha iyi bilançolar, hafta boyunca piyasalar için oyunun adı oldu. Yatırımcılar bilanço sezonuna bir miktar endişeyle girmiş olsalar da, tüketicilerin dirençli olduğuna ve kurumsal bilançoların fiyatlama baskılarına rağmen güçlü olduğuna dair bazı açık işaretler var” dedi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER