ABD borsaları karışık seyirle kapandı

ABD borsaları perşembe gününü karışık bir seyirle kapadı.

ABD borsaları karışık seyirle kapandı

ABD borsaları perşembe gününü karışık bir seyirle kapadı. Devam eden enflasyon endişelerine karşı sağlam kurumsal kazanç sonuçları yatırımcılar üzerinde etkili oldu. 

Ancak yarı iletken şirketi Nvidia hisseleri, rekor üç aylık gelir ve güçlü tam yıl rehberliği açıklamasının ardından yükseldi. Raporda, devam eden bir küresel kıtlıkta etkin bir şekilde gezindiğini ve artan talebi karşıladığını öne sürdü.

Perşembe günü yayınlanan işsizlik başvurularının geçen hafta yalnızca mütevazı bir şekilde azaldığını ve Çarşamba günü yeni ev inşaatında geçen ay sürpriz bir düşüş olduğunu gösteren bir raporla çakıştı. Enflasyonla ilgili yorumlar da arttı ve yatırımcıların yükselen fiyat baskıları konusundaki endişelerine eklendi. 

Yükselen enflasyonun daha önce tahmin edilenden daha uzun süre sabit kalması olasılığı, hem tüketici harcamaları üzerindeki potansiyel azaltma etkisi hem de Fed'in faiz oranlarını daha önce bildirilenden daha erken yükseltmesi için potansiyel bir katalizör olarak yatırımcılar için merkezi bir odak noktası olmaya devam etti.

ABD merkez bankası şimdiye kadar uzlaşmacı eğilimini korudu ve ekonomik toparlanmanın gelişimine bağlı olarak gelecek yıl ilk faiz artışının gerçekleşebileceğini duyurdu.

Yatırımcılar ayrıca Başkan Joe Biden'ın Fed başkanı adayı hakkında resmi açıklamasını beklemeye devam ediyor ve en olası adaylar mevcut Fed Başkanı Jerome Powell ve mevcut Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard başkanlık için 2 kuvvetli aday pozisyonunda. 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER