ABD borsaları 'kısa' haftaya karışık seyirle başladı

ABD hisse senedi göstergeleri Pazartesi günü yatırımcıların tatilin kısalttığı bir haftaya başlamasıyla birlikte, Dow Jones Sanayi Endeksi'nin üç günlük bir kayıp serisini kapatmasıyla ve Nasdaq'ın neredeyse iki haftanın en büyük günlük düşüşünü kaydetmesiyle karışı.

ABD borsaları 'kısa' haftaya karışık seyirle başladı

ABD hisse senedi göstergeleri Pazartesi günü yatırımcıların tatilin kısalttığı bir haftaya başlamasıyla birlikte, Dow Jones Sanayi Endeksi'nin üç günlük bir kayıp serisini kapatmasıyla ve Nasdaq'ın neredeyse iki haftanın en büyük günlük düşüşünü kaydetmesiyle karışık bir şekilde kapandı.

Hisse senetleri, Başkan Joe Biden'in Fed Başkanı Jerome Powell'ı, beklendiği gibi, ABD merkez bankası başkanlığına ikinci bir dönem için aday gösterme kararının ardından önceki kazanımlarından vazgeçti.

Kapanış puanları

Dow Jones Endüstri Ortalaması yüzde 0.05 ve 17.27 puan artarak günü 35.619.25'te kapandı. 



Nasdaq Bileşik Endeksi COMP -%1.26, 202.68 puan veya %1.3 düşüşle 15.854,76'da kapandı ve seansın başında kırdığı 16.212,23'teki gün içi rekorundan geriledi. Bu, 10 Kasım'dan bu yana en büyük bir günlük puan ve yüzde düşüş oldu.

BANKACILIK HİSSELERİ VE TAHVİL FAİZLERİ YÜKSELDİ

ABD Başkanı Biden'ın Fed Başkanlığına Jerome Powell'ı ikinci bir dönem için aday göstereceğinin açıklanmasının ardından güne yükselişle başlayan endeksler, gün içerisinde karışık bir seyir izledi.

Biden, Fed Başkanlığına Jerome Powell'ı ve Başkan Yardımcılığına Lael Brainard'ı aday gösterdiğini duyurdu.

Beyaz Saray'ın Fed Başkanı adayına ilişkin kararını açıklamasının ardından bankacılık hisseleri ile tahvil faizleri yükseliş kaydetti. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,63 seviyelerine kadar yükseldi.

Ülkenin büyük yatırım bankalarından JPMorgan ve Morgan Stanley'nin hisseleri de yüzde 2'nin üzerinde değer kazandı.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışı da piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ederken, Avusturya'nın karantina önlemlerini yeniden uygulamaya koymasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel de vakaların arttığı konusunda uyarıda bulundu.

Analistler, ABD'de salı günü Başkan Biden'ın ekonomiye ilişkin açıklamaları ile imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin yatırımcılar tarafından takip edileceğini belirtti.

PERŞEMBE GÜNÜ KAPALI, CUMA GÜNÜ YARIM GÜN

ABD piyasaları Perşembe günü kapalı olacak ve Cuma günü kısaltılmış bir seans görecek. Bespoke Investment Group'a göre, Şükran Günü haftası geleneksel olarak 1945'e dayanan hisse senetleri için mütevazı bir kazançla sonuçlandı.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER