ABD borsaları yükselişle açıldı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Wall Street yatırımcıları tarihi enflasyon rakamlarının ardından haftayı yükselişle kapatmayı hedefliyor.

ABD borsaları yükselişle açıldı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

Ancak borsalar halen Çarşamba günü yayınlanan son 31 yılın en yüksek enflasyon rakamlarının etkisinden çıkamamış gibi gözüküyor. Endeksler haftalık bazda düşüşle kapanma yolunda olsalar da son rekor seviyelerine oldukça yakın işlem görüyorlar.

Schwab Finansal Araştırmalar Merkezi'nin Ticaret ve Türevleri Genel Müdürü Randy Frederick, CNBC’deki açıklamasında karşılaştırmanın anormal bir 2020 yılı ile yapılması nedeniyle enflasyon raporuna ilişkin borsaların tepkisinin hafiflemiş olabileceğini söyledi. 

Yatırım danışmanlığı şirketi Northwsetern Mutual’ın Baş Yatırım Stratejisti Brent Schuette ise tedarik zinciri krizine dikkat çekiyor. Shutte, “Muhtemelen maksimum tedarik zinciri bozulmasına ulaştık ve bana kalırsa geçen Cuma günkü istihdam raporunda gördüğümüz üzere işgücü piyasasının bir miktar rahatlayacağını düşünüyorum” dedi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER