ABD dahil 6 NATO üyesi Rusya'dan silah alıyor

Amerika Birleşik Devletleri, 2017 yılında Kongre'de kabul ettiği kanun ile Rusya'dan silah satın alan ülkelere yaptırımlar uyguluyor.

ABD dahil 6 NATO üyesi Rusya'dan silah alıyor

Amerika Birleşik Devletleri, 2017 yılında Kongre'de kabul ettiği kanun ile Rusya'dan silah satın alan ülkelere yaptırımlar uyguluyor. Diğer yandan kendisi Rusya'dan silah alıyor.

Rusya Gümrük İdaresi'nin raporu açıklandı. Rapora göre, ABD dahil altı NATO ülkesi, bu yılın ilk sekiz ayında Rusya’dan silah satın aldı.

Rusya’nın bu yılın ilk sekiz ayında gerçekleştirdiği silah ihracatına ilişkin rapor, ikinci en büyük müşterinin ABD olduğunu ortaya koydu.

Rusya Gümrük İdaresi’nin resmi raporuna göre, 2021yılının ilk sekiz ayında silah satışında Moskova’nın bir numaralı müşterisi Afrika ülkesi Cezayir oldu.

Silahlar normal ürünler gibi açık değil, ne oldukları gizli kalacak şekilde “SSSS” gümrük kodunu aldığı için Amerika’nın hangi silahları satın aldığı raporda netlik kazanmadı.

Ancak ABD'nin 2021'in 8 ayında Rusya'dan 841 milyon dolarlık silah aldığı bilgisi yer aldı.

Askeri uzmanlar ABD'nin Rusya'dan füze motoru, Kalaşnikof tüfekleri ve tank savar silahları ile milyonlarca adet mermi aldığını belirtiyor.

Listede 5 başka NATO ülkesinin adı daha yer aldı. Bunlar sırasıyla Almanya, İngiltere, Estonya, Çekya ve Hollanda.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER