ABD finans sistemi için Kongre'ye kritik uyarı

ABD Finansal Araştırma Ofisi (OFR), Kongre'ye sunduğu yıllık raporunda yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında yeni bir döneme girildiğine dikkat çekildi. Raporda, en önemli kırılganlığın enflasyon olduğu belirtilerek, enflasyonun tedarik zincirlerindeki mevcut darboğazlara v.

ABD finans sistemi için Kongre'ye kritik uyarı

ABD Finansal Araştırma Ofisi (OFR), Kongre'ye sunduğu yıllık raporunda yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında yeni bir döneme girildiğine dikkat çekildi. Raporda, en önemli kırılganlığın enflasyon olduğu belirtilerek, enflasyonun tedarik zincirlerindeki mevcut darboğazlara ve artan iş gücü ile enerji maliyetlerine bağlı bir risk olduğu aktarıldı.

Genel olarak ABD'nin finansal istikrarına yönelik risklerin orta aralıkta kalmaya devam ettiği belirtilen raporda, "Finansal sistem, 2020'nin başlarında Kovid-19 salgınının başladığı zamanda olduğundan çok daha dayanıklı" değerlendirmesine yer verildi.

Raporda, salgın nedeniyle mali açıdan zarar gören haneler ve işletmelere yönelik devlet desteğinin geçen yılki durgunluğun ardından bir büyüme dönemine yol açtığına işaret edilerek, 2021'in ilk yarısındaki toparlanmanın güçlü olduğu ancak hızının ikinci yarıda yavaşladığı aktarıldı.

OFR'nin raporunda, "Artan enflasyon, Kovid-19'un gelecekteki etkisi ve daha sıkı bir para politikası dahil olmak üzere çeşitli mevcut ve ortaya çıkan kırılganlıklar nedeniyle belirsizlik devam ediyor" ifadesi kullanıldı.

Siber saldırıların neden olduğu maliyetlerdeki artış ve bunlara karşı korunmak için gereken masraflar nedeniyle siber risklerin de arttığı vurgulanan raporda, iklim değişikliğinin finansal sisteme getirdiği zafiyetlere rağmen, finansal sistem üzerindeki potansiyel riskinin belirlenmesi, değerlendirilmesi ve tahmin edilmesinin hala zor olduğu kaydedildi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER