Açıklanan güçlü bilançosu Nvidia hisse fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Nvidia; oyunlara ve bilgisayarlara yönelik ekran kartları üreten, Geforce NOW adlı bulut tabanlı bir online oyun platformu hizmeti sunan, aynı zamanda yapay zekaya yönelik veri merkezi ve sistemleri, robotik ve makine öğrenimi alanında yazılımlar sunan, 760 milyar $ civarındaki piyasa d.

Açıklanan güçlü bilançosu Nvidia hisse fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Nvidia; oyunlara ve bilgisayarlara yönelik ekran kartları üreten, Geforce NOW adlı bulut tabanlı bir online oyun platformu hizmeti sunan, aynı zamanda yapay zekaya yönelik veri merkezi ve sistemleri, robotik ve makine öğrenimi alanında yazılımlar sunan, 760 milyar $ civarındaki piyasa değeriyle yarı iletken sektörünün en büyük şirketidir. Nvidia (NVDA), Çarşamba günkü kapanıştan sonra finansallarını açıkladı ve analist beklentilerini de yenerek gelirini yıldan yıla %50 arttı.

Wall Street'in Bloomberg tarafından derlenen şirketten beklediğiyle karşılaştırıldığında rapordaki en önemli rakamlar şu şekilde;

Gelir: 7.1 milyar$ , beklenen 6.81 milyar$

Hisse Başına Kazanç: 1,17$, beklenen 1,11$

Oyun geliri: 3.22 milyar $, beklenen 3.18 milyar $

Veri Merkezi Geliri: 2,94 milyar$, beklenen 2,69 milyar$

Credit Suisse ise Nvidia Corp. için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve olan hisse için 400 $ hedef gösteriyor. Credit Suisse, şirketin hasılatının %46’sını temsil eden oyun/ekran kartı segmentinin önümüzdeki dönemde iyi performansına devam etmesini bekliyor. Credit Suisse, NVDA’nın yalnızca yarı iletken sektöründe değil, tüm teknoloji şirketleri arasında toplam pazar büyüklüğünü en hızlı genişleten şirket olduğunu düşünüyor. Şirket yapay zeka ve makine öğrenimi alanında, teknolojisini etkin kullanarak veri analizi masraflarını düşürmek için çalışmalar yürütmekte. Veri analizi masrafları düştükçe sektörün hızla büyüyeceğini düşünüyor ve bu büyümenin Metaverse / Omniverse ile alakalı gelişmelerle birlikte daha da ivmelenmesini bekleniyor ve Nvidia’nın etkin teknolojisi ve genişleyen toplam Pazar büyüklüğü ile bu durumdan faydalanmak için oldukça avantajlı bir konumda olduğunu belirtiliyor.

Nvidia’nın oyun, bulut sitemler ve yapay zeka iş kollarının olumlu seyri devam ediyor. Nvidia'nın 2021'de inanılmaz bir performans sergilediğini söylemek yetersiz kalır. Şirketin hissesi bugüne kadar %125 arttı ve Omniverse adlı metaverse platformu, kendi kendini süren araç girişimleri ve yapay zeka çalışmasıyla ilgili yeni donanım ve yazılımları piyasaya sürmenin henüz başında. Dolayısıyla metaverse/omniverse şirket için ciddi bir katalizör olacak gibi duruyor.

Biraz da teknik rakamlara bakalım;

Genel olarak, hisse senedi, 14 Alım ve 7 Bekletmeye dayalı bir ‘’Güçlü Al’’ konsensüs derecesine sahip ve hisse için 15 tane ‘’Tut’’ önerisi bulunuyor. Analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 272$ seviyesinde. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 236.99$ -100 günlük ağırlıklı ortalaması 221.28$ -200 günlük ortalaması ise 185.48$. Şirket 0,16$ temettü ödüyor ve mevcut temettü verimi ise %0,05. Hissenin bir yıl boyunca gördüğü en yüksek seviye 323.10$ ve en düşük gördüğü seviye 115.67$.

Peki NVIDIA Corporation. (NVDA) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

info@phillipcapital.com.tr

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER