Altcoinlerde rallinin kapısı açılabilir

Bitcoin (BTC) fiyatı 65 bin ila 66 bin dolar civarında işlem görürken altcoin piyasasında önemli hareketler bekleniyor. Hafta boyunca fiyat hareketleriyle dikkat çekmesi beklenen 4 altcoin için analistlerden gelen değerlendirmede Rakesh Upadhyay hafta boyunca takip edilmesini önerdiği 4 .

Altcoinlerde rallinin kapısı açılabilir

Bitcoin (BTC) fiyatı 65 bin ila 66 bin dolar civarında işlem görürken altcoin piyasasında önemli hareketler bekleniyor.

Hafta boyunca fiyat hareketleriyle dikkat çekmesi beklenen 4 altcoin için analistlerden gelen değerlendirmede Rakesh Upadhyay hafta boyunca takip edilmesini önerdiği 4 altcoin için fiyat beklentilerini paylaştı.

LTC/USDT – Litecoin 

Litecoin (LTC) fiyatı 225,30 dolar civarında gözlenen genel direncin üzerinde çıkıp günlük kapanış elde ettikten sonra çanak formasyonunu tamamlamış oldu. Bunun üzerine fiyat, hızla ivme kazandı ve ayıların sert bir direnç gösterdiği 300 dolardaki psikolojik bariyere tosladı.

Altcoin son birkaç gündür düzeltme görüyor olsa da, 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) (231,7 dolar) ivmeli biçimde yükseliyor. Benzer şekilde göreceli güç endeksi (RSI) aşırı alım bölgesinin hemen altında. Bu iki veri, boğaların piyasada üstün olduğu sonucunu ortaya koyuyor. Fiyat mevcut seviyeden yükselir veya 225,30 dolara geri dönerse, alıcılar yükseliş trendini sürdürmeye çalışacak.

300 doların üzerinde bir kırılma ve günlük kapanış, 340 dolara kadar sürecek rallinin kapısını açabilir. Ayılar, fiyatı 225,30 dolardan kırılım seviyesinin altına çekmeye ve düşüşü sürdürmeye çalışacak. Eğer bu durum gerçekleşirse, LTC/USDT paritesi 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (195,4 dolar) düşebilir.

LINK/USDT – Chainlink 

Boğalar, Chainlink (LINK) fiyatını 9-11 Kasım arasında 35,23 dolardaki genel direncin üzerine çıkardı, ancak fiyatı bunun üzerinde tutamadılar. Yani ayılar, bu seviyeyi şiddetle savunuyor.

Her iki hareketli ortalama da (MA) yükseliyor ve RSI 59'un üzerinde. Haliyle boğaların piyasada hafif bir avantajı var. Fiyat 20 günlük EMA'dan (32,48 dolar) geri dönerse, alıcılar genel direnci aşmak için başka bir girişimde daha bulunacak.

Bunu başarırlarsa LINK/USDT paritesi yeni bir yükseliş trendinin başlangıcına işaret edebilir. Yukarı yönde ilk hedef 42,50 dolar ve ardından 47,50 dolar olacak.

Fiyat 20 günlük EMA'nın altına düşerse, bu yükseliş beklentisi rafa kalkacaktır. Böyle bir hareket, fiyatı 50 günlük SMA'ya (29,03 dolar) çekebilir.

VET/USDT – VeChain 

VeChain (VET) fiyatı, 4 Kasım tarihinde 0,15 dolardaki güçlü direncin üzerine çıkarak boğaların ayılara karşı üstünlük yakaladığını ortaya serdi. Ardından fiyat, bu kırılım  seviyesine geri döndü ve ayıların pes etmediği, fiyatı aşağıya çekmek için boğaları tuzağa düşürmeye çalıştıkları görüldü.

20 günlük EMA (0,15 dolar) yükseliyor ve RSI pozitif bölgede. Yani boğalar için küçük bir avantaj söz konusu. Fiyat mevcut seviyeden geri dönerse, boğalar VET/USDT paritesini 0,19 doların üzerine çıkarmaya ve yukarı hareketi sürdürmeye devam etmeye çalışacaktır. Parite daha sonra 0,24 dolara yükselebilir.

Bu varsayımın aksine, fiyat aşağı yönde kırılır ve 0,15 doların altında kapanış görürse, piyasaların daha yüksek seviyeleri reddettiği anlamı çıkar. Parite daha sonra 50 günlük SMA'ya (0,12 dolar) ve daha sonra 0,10 dolara düşebilir.

AXS/USDT – Axie Infinity 

Axie Infinity (AXS) fiyatı, son birkaç gündür yükselen kanal modeli içinde işlem görse de, yükseliş trendi için düzeltme yaşamaya başladı. Fiyat, boğaların düşüşü durdurmaya çalıştığı 20 günlük EMA'ya (141 dolar) kadar düştü.

20 günlük EMA yatay ilerlemeye başladı ve RSI orta noktaya yakın seyrediyor. Bir başka deyişle alıcılar kontrolü kaybediyor olabilir. 20 günlük EMA'nın altına bir kırılım gelirse, fiyat kanalın destek hattına gerileyebilir.

Alıcıların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunması beklenecektir. Fiyat destek hattına temas edip yukarı sıçrarsa, yukarı hareketin bozulmadan kaldığı ortaya çıkacak. AXS/USDT paritesi daha sonra tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 166,09 dolara yükselmeye çalışacak.

Tüm zamanların en yüksek seviyesinin üzerinde bir kırılım ve kapanış, kanalın 183 dolardaki direnç çizgisine doğru olası bir rallinin yolunu açabilir. Bu olumlu görüş, fiyatın yükselen kanalın altında günlük kapanış elde etmesi durumunda geçersiz hale gelecektir.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER