Altında seyri yine Fed belirleyecek

Altın, yatırımcıların bu hafta yayımlanacak Fed tutanaklarına odaklanmasıyla haftaya yatay bir seyirle başladı.

Altında seyri yine Fed belirleyecek

Altın, yatırımcıların bu hafta yayımlanacak Fed tutanaklarına odaklanmasıyla haftaya yatay bir seyirle başladı. Fed tutanaklarında varlık alımının daha hızlı azaltılması gerektiğine dair yorumlar büyük ihtimalle faizsiz bir varlık olan altın üzerinde baskı oluşturacaktır.

Altın yatırımcıları, Fed’in izleyeceği faiz patikasıyla ilgili herhangi bir ipucu için çarşamba akşamı yayımlanacak tutanaklarında nelerin konuşulduğunu yakından inceleyecekler. Birçok Fed politika yapıcısı, yüksek gelen enflasyon verileri sonrasında varlık alımlarının daha hızlı azaltılmasının gerektiğine dair yorumlarda bulunmuştu.

Varlık alımı azaltımının hızlanması faizleri artırarak altını destekleyen yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamının kaybolmasına neden olabilir.

Gram altın, geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yatay seyre rağmen dolar/TL’deki hızlı yükselişle 675 TL’nin üzerine tırmandıktan sonra dolar/TL’deki düşüşle gerilemişti. Gram altın bu haftaya başlarken 664 TL civarında işlem görürken dolar/TL 11,17 seviyesinde bulunuyor.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER