Altında teknik öne çıkıyor!

Altın, geçen haftayı son 6 aydaki en iyi performansıyla kapattıktan sonra yeni haftada kazançlarını koruyarak 1.850 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor. Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 600 TL’nin üzerini gördü. Altın yatırımcıları, AB.

Altında teknik öne çıkıyor!

Altın, geçen haftayı son 6 aydaki en iyi performansıyla kapattıktan sonra yeni haftada kazançlarını koruyarak 1.850 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 600 TL’nin üzerini gördü.

Altın yatırımcıları, ABD’de faizlerin ne zaman yükseleceğine dair herhangi bir ipucu için Fed politika yapıcılarının enflasyon ile ilgili açıklamalarını yakından takip ediyor.

Yatırımcıların bu hafta takip edecekleri bir diğer önemli veri de çarşamba günü açıklanacak Euro Bölgesi enflasyonu olacak. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan beklentisi Euro Bölgesi'nde enflasyonun yüzde 4,1'e ulaşacağı yönünde.

Geçen haftaya 1.819 dolardan başlayan ons altın, ABD enflasyon verisi öncesinde kademeli bir şekilde yükselerek 1.830 doların üzerini görmüştü.

SaxoBank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, altının daha yüksek seviyelere göz dikmeden önce şu anki destek seviyesinde tutunması gerektiğini belirterek, “Ons altın 1.830-1.835 doların üzerinde tutunamazsa son dönemde açılan uzun pozisyonlar likide olabilir” dedi.

Gram altın, dolar/TL’nin cuma günü 10 seviyesine ulaşması ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle beraber 600 TL’nin üzerini görmüştü. Gram altın, dolar/TL’nin yeni haftaya 10 seviyesinin üzerinde başlaması ve küresel altın fiyatlarındaki yüksek seyirle 600 TL’nin üzerindeki seyrini koruyor.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER