Asya borsaları çoğunlukla yükseldi

Asya Pasifik hisse senetleri haftanın son işlem gününde çoğunlukla yükseldi. Hang Seng endeksi sabah seansında yüzde 1'den fazla geriledi.

Asya borsaları çoğunlukla yükseldi

Asya Pasifik hisse senetleri haftanın son işlem gününde çoğunlukla yükseldi.

Hang Seng endeksi sabah seansında yüzde 1'den fazla geriledi. Hong Kong'da işlem gören Alibaba hisse senetleri Alibaba'nın beklentilerin altında kalan bilançosu ile yüzde 9'dan fazla düştü. Çin'deki ekonomik toparlanmanın hız kesmesi sonuçlar üzerinde ağırlık yaptı.

Çin ana karasında ise Shenzen ve Şanghay endeksleri yükseldi. Avustralya'da endeks sabah seansında pozitif seyretmesinin ardından yatay bir seyre yöneldi. Güney Kore'nin Kospi Endeksi de yükselirken, Hindistan Borsasında tatil sebebiyle işlemler geçmiyor.

Japonya'da Topix Endeksi yatay seyrederken, Nikkei 225 Endeksi pozitif seyretti.

Kyodo ajansının kabine kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, hükümet, Kovid-19 ile mücadele için 55,7 trilyon yenlik rekor düzeyde teşvik paketi açıklayacak.

Paket kapsamında yıllık geliri 9,6 milyon yenden (84 bin dolar) düşük hanelerdeki 18 yaş ve altı çocuklara 100 bin yen (875 dolar) mali destek verilecek. Salgından etkilenen ülke geneli küçük işletmelere 2,5 milyon yene (21 bin 900 dolar) kadar finansal destek sağlanacak. Maddi sıkıntıda yaşayan aile ve öğrencilere yönelik, paket içerisinden toplamda 2 trilyon yen (17,5 milyar dolar) dilim tahsis edilecek.

Japonya'da Kovid-19 uzun dönem işsizliği artırıyor

Japonya'da yeni tip korona virüsün (Kovid-19) uzun dönem işsiz sayısını artırdığı belirtildi.

İçişleri ve İletişim Bakanlığı, 2021 mali yıl son çeyreğinde uzun dönemlik işsiz birey sayısının arttığını bildirdi.

Buna göre Temmuz-Eylül 2021 periyodunda 12 aydan fazladır işsiz durumdaki kişi sayı ortalaması 660 bin olarak kayda geçti.

Bu sayı, 2020 yılının aynı dönemine kıyasla 180 bin artış gösterdi.

Çin, 2021'de doğrudan yabancı yatırımlarda çift haneli büyüme bekliyor

Çin'de 2021'de doğrudan yabancı yatırımlarda çift haneli artış beklendiği bildirildi.

Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Şu Jueting, düzenlediği çevrim içi basın toplantısında, Çin'in yabancı yatırımlar için cazibe merkezi olmayı sürdürdüğünü belirterek, "Çin ekonomisi istikrarlı şekilde toparlanıyor ve yan sanayiler, altyapı, insan kaynakları ve iş ortamı göz önüne alındığında hala kapsamlı rekabet avantajlarına sahip." dedi.

Yabancı yatırımlarda sabit yatırım hedefini kolaylıkla yakalayabilecek durumda olduklarını vurgulayan Şu, doğrudan yabancı yatırımların 2021'de çift haneli artış kaydetmesini beklediklerini belirtti.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, doğrudan yabacı yatırımlar yılın 10 ayında yıllık bazda yüzde 17,8 artarak 943 milyar 150 milyon yuana (yaklaşık 142,01 milyar dolar) ulaştı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER