Başkan Koç'la görüşen Pereira sil baştan!

Süper Lig’de son dört maçından galibiyet alamayan ve zirveden uzaklaşan Fenerbahçe, benzer durumdaki ezeli rakibi Galatasaray ile 13.

Başkan Koç'la görüşen Pereira sil baştan!

Süper Lig’de son dört maçından galibiyet alamayan ve zirveden uzaklaşan Fenerbahçe, benzer durumdaki ezeli rakibi Galatasaray ile 13. hafta mücadelesinde karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor. Son haftalarda alınan kötü sonuçların ardından sarı lacivertli camiada eleştiri okları takımın taktiksel dizilimine yöneldi. Teknik Direktör Vitor Pereira’nın, hem kamuoyunda hem de Başkan Ali Koç tarafından eleştirilen üçlü savunma sistemini Galatasaray derbisinde değiştirmesi ve dörtlü savunmaya geçmesi bekleniyor. Portekizli çalıştırıcı bu konudaki ilk çalışmasını son antrenmanda yaptı…

3-5-2’YE DÖNMÜŞTÜ…

Sözcü'deki habere göre; Göreve geldiği günden beri Fenerbahçe’ye üçlü savunma oynatan ve eleştirilen Pereira, deplasmandaki Royal Antwerp maçında taktiği değiştirdiğini söylemiş ancak, üçlü savunmadan vazgeçmeyerek 3-5-2 taktiğine geçtiklerini açıklamıştı. Portekizli hoca, Belçika ekibine karşı alınan 3-0’lık galibiyetin ardından Kayserispor maçında da bu sistemi uyguladı. Kayserispor maçından önce verdiği röportajda, “İnsanlar oynadığımız sistemi çok konuşuyorlardı, biz de çok olmasa da sistemi biraz değiştirdik. 3-5-2 sisteminde oynuyoruz artık” diyen Pereira, ilk yarıyı 1-0 geride kapatınca ikinci yarıya dörtlü savunma sistemi ile çıktı. Ancak Kayserispor karşısında 2-0 geriye düştükten sonra 90+9’daki penaltı golüyle gelen 2-2’lik beraberlik, eleştirilerin artmasına engel olmadı.

BAŞKAN KOÇ DEĞİŞİMİ İŞARET ETTİ

Geçtiğimiz günlerde FB TV’de gündeme dair açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Teknik Direktör Vitor Pereira ile taktik konusunda görüşme gerçekleştireceklerini duyurmuş ve hocanın değişikliği düşünmesi gerektiğini savunmuştu. Pereira’nın denediği üçlü sistemi uygulamanın zor olduğunu söyleyen Koç, “Üçlü formasyon Türkiye'de çok tutmuyor. Geldiğimiz noktada hocamız oyun sistemiyle eksikleri giderdiğini, bu kadroya uyabilecek neler olabileceğini çalıştığını söyledi. Bu akşam görüşeceğiz ve işimize bakacağız” ifadelerini kullandı.

Özellikle Pereira’nın oyun sistemini Mesut Özil’in üzerine kurması gerektiğini söyleyen Koç, “Vitor hocamız Mesut'tan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğini bir daha gözden geçirmeli. Yaratıcı ayaklarımıza uyan bir sistemi nasıl tesis eder?” demişti.

GALATASARAY DERBİSİNDE DÖRTLÜ SAVUNMA!

Yaşananların ardından, hafta sonu oynayacağı Galatasaray maçı için hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’nin son antrenmanındaki değişiklik göze çarptı. Teknik Direktör Vitor Pereira, sakat futbolcuların iyileşmesi ve milli takımdakilerin dönmesinin ardından yaptığı ilk çalışmada dörtlü savunma düzeni üzerinde durdu. Derbide oynatacağı ilk 11’i henüz netleşmeyen Pereira’nın, savunmayı dörtlü kurmayı düşünmesine rağmen orta saha ve forvet hattındaki dizilişi nasıl yapacağı merak konusu. Ancak Portekizli teknik adamın İrfan Can Kahveci ve Mesut Özil’in aynı anda ilk 11’de oynayabileceği bir sistem üzerine çalıştığı görüldü.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER