Biden, Fed başkanlığı için kararını verdi

ABD Merkez Bankası Başkanlığı koltuğunda oturan Jerome Powell, dört yıl daha Fed'e başkanlık etmesi için Başkan Joe Biden tarafından aday gösterildi. Kovid-19 pandemisi nedeniyle 1970'lerden bu yana en kapsamlı para politikası teşviklerinin duyurulduğu bir dönemde bankanın politi.

Biden, Fed başkanlığı için kararını verdi

ABD Merkez Bankası Başkanlığı koltuğunda oturan Jerome Powell, dört yıl daha Fed'e başkanlık etmesi için Başkan Joe Biden tarafından aday gösterildi.

Kovid-19 pandemisi nedeniyle 1970'lerden bu yana en kapsamlı para politikası teşviklerinin duyurulduğu bir dönemde bankanın politikalarının başında bulunan Powell'ın yardımcı koltuğuna ise piyasalar tarafından Powell’dan daha güvercin olarak algılanan Lael Brainard aday gösterildi.

Geçtiğimiz günlerde Biden'ın Brainard ile bir görüşme yapması ABD basınında Brainard'ın da başkanlık koltuğuna aday gösterilebileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Geçmiş iş yaşamında özel sermaye şirketlerine avukatlık yapmış bir Cumhuriyetçi olan 68 yaşındaki Powell, Trump döneminde Fed başkanlığına gelmiş, ancak Trump’la bazı konularda ihtilaf yaşamıştı.

Öte yandan adaylığı Senato’da onaylanması gereken Powell’in hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat siyasetçiler tarafından desteklendiği biliniyor.

Biden, Fed adaylıkları ile ilgili TSİ 21.20'de açıklama yapacak.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER