Biden, Xi'ye Çin'in kuralına göre oynaması gerektiğini söyleyecek

Biden ile Xi arasındaki görüşmeye ilişkin ABD tarafının plan ve beklentilerini basına anlatan üst düzey bir yetkili, Biden'ın birkaç saat sürmesi beklenen görüşmede Xi'ye Çin'in oyunu kuralına göre oynaması gerektiğini söyleyeceğini öne sürdü.Yetkili, yapılacak görüşmed.

Biden, Xi'ye Çin'in kuralına göre oynaması gerektiğini söyleyecek



Biden ile Xi arasındaki görüşmeye ilişkin ABD tarafının plan ve beklentilerini basına anlatan üst düzey bir yetkili, Biden'ın birkaç saat sürmesi beklenen görüşmede Xi'ye Çin'in oyunu kuralına göre oynaması gerektiğini söyleyeceğini öne sürdü.

Yetkili, yapılacak görüşmede ABD ile Çin arasında gelecekte bir çatışmanın önlenmesi amacıyla iki ülke arasındaki rekabetin kurallarının belirlenmesinin amaçlanacağını vurguladı.

Biden'in ABD'nin iki ülke arasında yanlış anlaşmaların önüne geçmek için ortak aklı yeniden inşa etmek istediğini söyleyeceğini ifade eden yetkili, ABD'nin Çin'in teknoloji, ticaret, uluslararası kuruluşlar ve uluslararası su yolları konusundaki davranışlarının ABD'de endişelere yol açtığını vurgulayacağını da belirtti.

Yetkili, Biden ile Xi görüşmesinin gündeminde ABD'nin Çin'de ithalata uyguladığı ek tarifelerin yer almasının beklenmediğini de vurguladı.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER