Bireysel yatırımcılar yükselen hisselere akın ediyor

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Wall Street genellikle artan enflasyonu büyüme ve teknoloji hisseleri için olumsuz bir gelişme olarak değerlendirir.

Bireysel yatırımcılar yükselen hisselere akın ediyor

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street genellikle artan enflasyonu büyüme ve teknoloji hisseleri için olumsuz bir gelişme olarak değerlendirir. Ancak şimdiye kadar birçok küçük yatırımcı artan enflasyonu görmezden geldi. Bireysel yatırımcılar bu yıl sert yükseliş gösteren büyüme hisselerine akın etmeye devam ediyor. Advanced Micro Devices, Nvidia ve Apple bu ay bireysel yatırımcılardan en çok ilgi gören üç hisse oldu. Büyüme hisseleri genellikle teknoloji şirketlerinden oluşan ve gelecekte ortalamanın üzerinde bir hızda kar büyümesi göstermesi beklenen şirketler.

Bu şekilde de büyüme hisselerinin gelecekteki nakit akışlarının çekiciliği azalıyor. Bunun karşısında yatırımcılar genellikle yükselen oranlardan fayda göreceğini düşündüğü diğer yatırımları portföylerine eklemeye başıyor.

Bu ay ABD hükümeti tarafından yayınlanan bir rapor Tüketici Fiyat Endeksi’nin ekim ayında bir önceki yıla kıyasla %6,2 artış gösterdiğini ve bunun son 30 yılın en hızlı yükselişi olduğunu ortaya koydu.

Çünkü bu sektörler belirsizliğin yüksek olduğu dönemlerde yatırımcılar için daha yüksek koruma sağlayan yatırımlar sunuyor. Winthrop Capital Management Baş Yatırım Uzmanı Greg Hahn, ekibinin büyük sermayeli teknoloji hisselerindeki ağırlığı düşürdüğünü söyledi.

Bu ay Bank of America’nın anketine katılan profesyonel yatırımcıların %61’i enflasyonun geçici olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ancak son dönemde bireysel ve profesyonel yatırımcıların stratejileri arasında görülen farklılaşma, bu yıl finansal piyasalarda görülen sıra dışı dinamiklerin son örneği oldu.

Bireysel yatırımcılar bir kez daha uzun süreli yatırım stratejilerini alt üst ederek, GameStop ve Hertz Global gibi şirketlerin hisselerini yükseltti. Bazıları klasik momentum yatırımlarına öncelik veriyor ve yalnızca yükselişte olan varlıklarda alım gerçekleştiriyor. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre bireysel yatırımcıların ilgi gösterdiği hisselerde volatilite oldukça yaygın görülen bir durum. Ancak bu hisseler de getiri sağlıyor: AMD ve Nvidia’da bu ay %28’lik yükselişler görülürken, Apple %8,1 arttı.

Vanda Research Küresel Makro Stratejisti Viraj Patel, “geçtiğimiz 12 ila 18 ay arasında halka arzların, teşviklerin ve diğer mikro gelişmelerin bireysel yatırımcı davranışları için büyük tetikleyiciler olduğunu gördük” dedi. Açıklamasında, “hiç bir zaman tüketici fiyatlarında yükseliş görüldüğünde bireysel yatırımcıların satış dalgasıyla karşılaşmadık” ifadesini kullandı.

Kaliforniya’da yaşayan 28 yaşındaki Matt Delao, bu yıl enflasyon verilerini ve tedarik zincirindeki sorunları izlediğini söyledi. Ancak Delao’nun yatırım stratejisi önemli bir hamlenin eşiğinde görülen hisselere yatırım yapmak. Yakın zamanda AMD vadelilerine ve Bitcoin madenciliği şirketi Riot Blockchain’e yatırım yaptı. Delao büyüme hisselerinde yükseliş devam ettiği sürece, bu hisselere yatırım yapmaya devam edecek.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER