Bitcoin çakıldı! Boğaları hayal kırıklığına uğrattı

Bitcoin (BTC), hafif toparlanmadın ardından 26 Kasım'da neredeyse 5 bin dolar düşüş göstererek boğaları hayal kırıklığına uğrattı.            BTC/USD paritesinin 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp).

Bitcoin çakıldı! Boğaları hayal kırıklığına uğrattı


Bitcoin (BTC), hafif toparlanmadın ardından 26 Kasım'da neredeyse 5 bin dolar düşüş göstererek boğaları hayal kırıklığına uğrattı.

           BTC/USD paritesinin 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: Tradingv

Bitcoin 54 bin doları hedefliyor

BTC/USD paritesi, yoğun dalgalanmayla birlikte çeviri yayın saati itibarıyla 54 bin dolara doğru geriliyor.

Bitcoin'in perşembe günü 60 bin dolar direncine yaklaşmasının ardından yatırımcılar, ciddi bir satış baskısıyla karşılaştı.

Bitcoin, dirence tosladıktan yalnızca saatler sonra ekim ortasından beri görülen en düşük seviyeye geriledi ve düzeltmenin henüz sona ermediğini düşünenleri haklı çıkardı.

Analist Willy Woo, "Düzeltme henüz sona ermedi ama yakında sona ereceğini umuyorum," diye belirtti ve bir göstergenin düzeltmenin hemen olmasa da yakında sona erebileceğine işaret ettiğini ileri sürdü.


                                Kripto likidasyon grafiği. Kaynak: Coinglass

Kripto piyasasında son 24 saatte gerçekleşen likidasyonların toplam değeri 630 milyon doları aştı.

Yine de piyasanın cuma günü gösterdiği performans bazı yorumcular için sürpriz olmadı. Cointelegraph yazarı Michaël van de Poppe, mevcut fiyat hareketinin "güzel" olduğunu söyledi.

Analist, "Piyasadaki tüm şişkinlik tamamen ortadan kalkıyor," diye ekledi.

Dolar rallinin önünü kesti

Altcoin'ler Bitcoin'in düşüşüne iyi yanıt vermedi ve çoğu token, dolar değeri bakımından Bitcoin'den daha fazla değer kaybetti.

Bitcoin gün içinde yüzde 4,8 değer kaybederken, Ether (ETH) yüzde 5,8 düşüş gösterdi. Diğer büyük altcoin'ler ise yüzde 10'a yakın değer kaybı yaşadı.

Arka planda ise ABD doları, nihayet düşüş göstermeye başladı. Haziran 2020'den beri görülen en yüksek seviyeye ulaşan ABD Doları Endeksi (DXY), 96 dolar desteğine doğru ilerliyor.


                ABD Doları Endeksi (DXY) 1 saatlik mum grafiği. Kaynak: TradingView

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER