Çelik: Rum tarafı haksız, hukuksuz bir davranışta bulunmuştur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar: KKTC’nin kuruluşunu 38.

Çelik: Rum tarafı haksız, hukuksuz bir davranışta bulunmuştur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar:

KKTC’nin kuruluşunu 38. yılı, her türlü desteğimizin olduğunu ifade ediyoruz. Rum Yunan ikilisinin saldırgan yaklaşımları Kıbrıs davasının ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Gaz kaynaklarının iki taraf tarafından bölüştürülmesi yönünde mekanizma oluşturulmasını önerdik. Rum tarafı haksız, hukuksuz bir davranışta bulunmuştur. Geçmişten bugüne ne zaman masaya oturulsa, Rum tarafı istediğini elde etme, daha sonra da masayı bozma yoluna gitmiştir. Masa tekrar toplandığında Rum tarafı siyasi oyunlarına kaldığı yerden devam etmiştir.

"Libya'da barış ve istikrarın sağlanması halkın iradesiyle olmalı"

Libya gündemini yakından takip ediyoruz. Libya'da barışın ve istikrarın sağlanması Libya halkının iradesiyle olmalıdır. Libya'daki zirveye Yunanistan ve GKRY'nin de davet edilmesi yanlıştır.

"Macron tüm beyanatlarında Türkiye’yi hedef alıyor"

Türkiye-Fransa ilişkileri köklü ilişkilerdir. Cumhurbaşkanımız Afrika'ya gidiyor, Fransız haber ajanslarına bakıyoruz "Erdoğan'ın Afrika'da ne işi var?" manşetleri atılıyor. Hemen bir rekabet içine giriyorlar. Afrikayı tapulu mülkü olarak gören Fransa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika'ya gitmesini tehdit olarak kabul ediyor. Macron tüm beyanatlarında Türkiye’yi hedef alıyor. Macron’un Türkiye’nin askerlerini çekmesi çağrısı skandaldır. Türkiye eğitim amacıyla oradadır. Yabancı asker statüsünde Türkiye'nin değerlendirmesi yanlıştır. Macron'un dış politikasını Türkiye karşıtlığı olarak yürütmesi yanlıştır. Burada rekabet üretmek yerine dayanışma üretmek daha yararlı olacaktır.

"Miçotakis'in yegane mesaisi Türkiye hakkında yalan söylemek"

Ege bir barış denizi olsun, Yunanistan ile masaya oturalım diyoruz ancak Yunanistan masadan kaçıyor. Yunanistan, hiçbir ülkenin lideriyle dış politika konuşmuyor, sadece Türkiye'yi şikayet ediyor. Miçotakis'in yegane mesaisi Türkiye hakkında yalan söylemek. Yunanistan'ın silahsız statüdeki adaları silahlandırması gayri hukukidir. Yaptıkları şeyler Yunan halkının kaynaklarını israf etmekten başka bir şey değildir.

Ayrıntılar gelecek...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER