Dolarda geri çekilme hızlandı: 12 TL'nin altında

Türk Lirası dün yaşanan sert fiyat hareketlerinin ardından çarşamba günü 12 seviyesinin altına kadar geriledi. Yeni işlem gününe 12,82 seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru sonrasında yüzde 2'yi aşan yükselişle 13 seviyesinin üzerini görmüştü. Euro da dün 15,20 aşarken, bugü.

Dolarda geri çekilme hızlandı: 12 TL'nin altında

Türk Lirası dün yaşanan sert fiyat hareketlerinin ardından çarşamba günü 12 seviyesinin altına kadar geriledi.

Yeni işlem gününe 12,82 seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru sonrasında yüzde 2'yi aşan yükselişle 13 seviyesinin üzerini görmüştü.

Euro da dün 15,20 aşarken, bugün 13 liranın hemen üzerinde işlem gördü.

Dolar/TL’nin 1 aylık ima edilen oynaklığı 179 baz puan yükselişle yaklaşık yüzde 53’e çıktı. Türkiye’nin 5 yıllık CDS’i bir ara 492,7 baz puan seviyesine çıktı ve son bir yılın zirvesine ulaştı. Türkiye 10 yıllık tahvil getirisi günü 73 baz puan artışla iki yılın zirvesi olan 21,10’dan tamamladı.

EUROBOND PİYASASI

Dün (23 Kasım Salı) Türk Lirası'ndaki hareketler eurobond piyasasına da yansıdı.

Nisan 2043 vadeli eurobondun getirisi de yüzde 7,12 ile mart sonundan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Kurumsal tahvillerde de satışlar yaşandı.

Japonya’daki günlük işlemcilerin liranın yükseleceğine yönelik pozisyonları Şubat ayından bu yana en düşük seviyeye indi.

ERDOĞAN, KAVCIOĞLU GÖRÜŞMESİ

Türk Lirası'nın dolar ve euroya karşı hızlı şekilde değer kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştü. Ardından TCMB tarafından yapılan açıklamada, bankanın dalgalı kur rejimi altında kur seviyesi taahhüdü olmadığı vurgulandı.

TCMB eylül ayından bu yana politika faizinde 400 baz puan faiz indirimi gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü yaptığı açıklamada, “yüksek faiz-düşük kur” yerine yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı politikanın ülke için doğru olduğunu kaydederken faizlerin bu nedenle düşük tutulmasından memnun olduklarını belirtmişti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER