Elektrikli araçta 100 milyar dolarlık halka arz dalgası

Bank of America Küresel Mobilite Grup Yatırım Bankacılığı eş başkanı Patrick Steinemann, “Sektörde, bataryalardan şarj arabalarına, artan yatırımlar, şirketlerin birimlerini ayırmalarına ve aynı zamanda halka açılmalarına yol açacak” dedi. Steinemann, verdiği bir söyleş.

Elektrikli araçta 100 milyar dolarlık halka arz dalgası


Bank of America Küresel Mobilite Grup Yatırım Bankacılığı eş başkanı Patrick Steinemann, “Sektörde, bataryalardan şarj arabalarına, artan yatırımlar, şirketlerin birimlerini ayırmalarına ve aynı zamanda halka açılmalarına yol açacak” dedi.

Steinemann, verdiği bir söyleşide, “Elektrifikasyon alanında, elektrikli araçların, bataryaların ve şarj araçlarının bütün olarak değer zincirinde, halihazırda 100 milyar dolara kadar IPO gelirinin elde edileceği bir dalgaya doğru ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

2021 yılında söz konusu sektördeki en büyük ilk halka arz elektrikli kamyon üreticisi Rivian Automotive Inc.’den geldi. Şirket bu ayın bu ayın başlarında ABD piyasasına kote olarak 13,7 milyar dolar elde etti ve şirketin hisseleri halka arz fiyatına göre yüzde 47 değer kazandı.(Bloomberg)

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER